Den vildeste – eller nej, roligste – weekend

Jeg tror jeg heller må indlede dette indlæg med at understrege at dette indlæg hverken er sponseret eller skrevet efter jeg har indkasseret noget der ligner rabat, for i disse tider, kan jeg fornemme at jeg ind i mellem skal huske at understrege den slags.

Jeg har brugt weekenden på noget nyt. Nemlig på en yogaretreat. Jeg har faktisk ønsket mig at prøve et retreat siden jeg fik Elias, eller måske siden et års tid efter Elias, hvor jeg første gang begyndte at dyrke yoga. Jeg har været væk fra det i mange år, mest fordi det simpelthen er så tidskrævende (ofte halvanden time i ulvetimen), og det med arbejde, børn og den nærvær man også gerne vil levere i sit liv til dem man elsker, nærmest har været umuligt at nå.  Men så sker der jo det at ungerne bliver større, at tiden kommer igen, og at jeg lige pludselig findes igen i mit eget liv, og alene dét er en ret vild oplevelse.

Jeg bookede et retreat i efteråret, og det blev så afholdt i den forgangne weekend. Jeg endte med at følges med tre damer, jeg kender forskellige steder fra, og det var virkeligt hyggeligt (!!!).  Retreatet foregik i Sverige på et lækkert hotel, med en lille bitte spa i tilknytning. Der var yoga, god mad, meditation (det har jeg aldrig prøvet før), og en træner med stor, stor saglighed. Der var ikke noget spirituelt over det, i stedet var det praktisk, håndgribeligt og sagligt, med gode forklaringer på muskler, led, bindevæv, og ting om kroppen, jeg aldrig havde hørt før. Og med plads til at øve sig i nærvær.

Og så var der ro. Og meget af den, og tid til at tænke sig om, få fokus ned i kroppen, men også til at være mentalt til stede og faktisk opleve sig selv i den nye situation. Det mindede mig om hvorfor jeg elsker yoga, hvorfor det er fedt at træne, og hvor vigtigt det er at lade roen sænke sig ned igennem hele ens krop, så man ved hvorfor det er man gør, hvad man gør. Jeg er totalt hooked, og jeg vil så gerne afsted igen.

Arrangøren og yogatræneren var Trine Hedegaard og hun holder ét retreat i Sverige om året. Man kan skrive sig op til hendes nyhedsbrev her. (du skal scrollet helt ned i bunden af sitet).

2 kommentarer

  1. Jeg fulgte med på insta i weekenden, og det så virkelig skønt ud! Har dyrket yoga i knap 10 år, og det er bare en dejlig fornemmelse og kropsbevidsthed som kommer snigende i løbet af sessionen.. Men det er tidskrævende, og jeg kan indimellem blive grebet af tanken om at jeg ikke “får nok” ud af det, i forhold til eks. en løbetur, hvor jeg bliver forpustet, og kan tracke mine fremskridt. Men yoga er bare anderledes givende, så prøver virkelig at holde fokus på de gode stræk og kropsbevidstheden.

    I håbet om en dejlig afslappet mandag til dig 🙂

  2. Hej Randi, ja, det er den vildeste fornemmelse i kroppen. Men måske har man i virkeligheden brug for en kombination? Af yoga og noget andet? Men det er fokus, nærvær og som du siger, kropsbevidsthed, der gør det for mig. kram J

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *