Musali: Hjemme igen

Jeg ville egentligt have fortalt om rejsen til Zambia og mødet med team Musali meget, meget før, men der er sket så meget at jeg simpelthen næsten ikke har kunnet komme i gang. Og derfor: Jeg når nok heller ikke at fortælle det hele i dag.

Men altså – hvis du ikke kender Musali, så klik her.

Kort fortalt er det et projekt der handler om at skabe arbejde til udsatte kvinder i Zambia ved at bede dem producere smykker. Der troede jeg egentligt projektet ville stoppe, da jeg satte det i gang. At det ville være sådan en lille handy ting, jeg kunne passe lidt ved siden af, efterhånden som jeg havde tid. Men det der er sket er at vi arbejder sammen med en fantastisk kvinde i Zambia, Anne Mutunda, som har formået at skabe et intenst og meget fortroligt sammenhold mellem kvinderne.

En ting er nemlig at de producerer armbånd og smukke øreringe, og får en fair løn for deres arbejde, noget andet er så også at de lærer undervejs. De vidensdeler og lærer hinanden håndarbejdsteknikker, de lærer at forholde sig til deres økonomi, om sundhed, om at deltage i et møde og om at formulere holdninger. De lærer at der er ting i deres liv, de selv er herre over. Jeg var sammen med dem i tre dage, og jeg er rørt og forundret over, hvor meget vores lille fine projekt betyder for de kvinder der er del af det.

Jeg fortæller mere om projektet undervejs herude, og kommer også til at holde nogle oplæg om det. Alt det er i støbeskeen, men lige nu skal jeg lige lande og forholde mig til at der er så skønne, kloge og megaseje kvinder i mit liv, på den anden side af jorden.

Du kan se og shoppe de smukke sager her på insta@musalidk

1 kommentar

  1. Velkommen hjem. Og kæmpe tillykke med projektet. Du er en ener, Julia. Hatten på for dig. Jeg har lyst til at købe alle dine fine armbånd, for det gør en forskel. Tusind, tusind tak for din indsats. Jeg er dybt rørt.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *