Julegaver der pynter og gør en forskel – Kvinder hjælper Kvinder

Ind i mellem læser jeg et debatindlæg eller hører nogen sige at søstersolidaritet er lige meget. At det ikke findes. At vi allesammen skal tage vare på os selv. Det tror jeg ikke på. Jeg tror på at vi har en regulært pligt til at gøre en forskel, hvor vi kan. At vi kan være loyale overfor kvinder, vi måske ikke engang kender. At vi tydeligt kan vise i den måde vi lever vore liv på at vi tror på at verden kan blive en smule bedre. Jeg tror på at kvinder kan hjælpe kvinder, og at det ganske ofte ikke behøver at være så kompliceret.

Som du måske kan huske startede jeg projekt Musali op for et års tid siden. Og jeg gjorde det jo sådan set ikke alene, men med hele Lahme Kommunikation i ryggen.

Det er i virkeligheden et lille bitte projekt, men det fylder alligevel en hel del – både i hovedet og ja, faktisk også i hjertet. For projektet handler om flere ting, nemlig at give udsatte kvinder – lige nu i Zambia – en mulighed for at tjene penge til livets ophold.

I et land ramt af fattigdom er det ikke bare sådan lige at få et job. Samtidig skal projektet give kvinderne en mulighed for at passe deres børn, den jord de måske også skal tage sig af, og i det hele taget give dem mulighed for ved at forsøge sig selv, at få en lille smule fastere grund under fødderne. Det er ret enkelt: vi køber håndlavede smykker af dem til en fair pris. Det vil sige uden om alle de mellemhandlere der ellers køber tingene af dem ekstremt billigt, og ja, vi betaler så lidt mere. Vi køber faktisk tingene uden at have aftagere til dem, og processen med at producere er ganske langsommelig, så det hele foregår sådan lidt ad hoc. Men hvert eneste armbånd, eller hvert eneste par øreringe gør en enorm forskel for de kvinder, der skaber dem. Øreringene er alle unikke, ligesom armbåndene også er det. Og koster 250 kr for et par. Du kan købe dem på instagram (prisen er inklusive levering) @musalidk, men også i:

moshi moshi mind i Aalborg

og

moshi moshi mind på Østerbro

og

hos Mo Christianshavn på (ja) Christianshavn.

Eneste problem er at hvert eneste armbånd og hvert eneste par øreringe er så smukke og så forskellige fra de andre, at det er svært at vælge.

ali

3 kommentarer

  1. Nu fik jeg ikke set øreringene irl (tror jeg). Hvor lange er de? Og vil I ikke fjerne det, der er solgt fra IG kontoen? Synes alt jeg klikker ind på er væk (og det er ikke brok, men jeg leder efter en gave) 🙂 kh. Birgitte

  2. Jeg har lige købt det par, som blev lagt op (til mig selv, hahaha). Nå, men må se om jeg kan finde et armbånd som gave 😉 kh. Birgitte

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *