(Hvad kan vi lære af hverdagen og det levede liv?) Åbent foredrag i København: Hverdage er der flest af

Der er virkeligt mange hverdage på et år, og virkeligt mange hverdage på et liv, og når vi står her midt i juletiden, så kan man ind i mellem godt komme til at tro at det er festen det kommer an på, snarere end hverdagen. At det er festen vi husker, planlægger efter og lægger os i selen for skal blive så perfekt som muligt.

Jeg har altid været en lille bitte smule bange for den måde at se livet på – jeg synes virkeligt man skal huske at kaste glimmer efter alt det, der rør sig, og efter alt det der rører én. Men jeg synes det er hverdagen der tæller. Da ungerne var helt små, var det hverdagene jeg kæmpede for at få nogenlunde styr på, og i virkeligheden er det stadig sådan. At det er hverdagene der tæller – og hvordan vi får dem til at gå op med alt det andet vi gerne vil.

Da jeg i år fik mulighed for at gennemgå danskernes hverdagserindringer slog det mig, at det er sådan det har været altid. Som etnolog og forfatter fik jeg nemlig lov til at se ind i andre menneskeret levede liv, og det var en ganske rørende oplevelse. Der er meget jeg har lært af at skrive Hverdage er der flest af; for eksempel at livet handler om hverdage og hvordan de bliver gode. Et godt liv er virkeligt mange gode hverdage! Men jeg har også lært om hvad man spiste, tænkte, følte, oplevede og gennemlevede siden tiden før første verdenskrig, og det var ikke småting! Bogen er en knaldroman, og det foredrag jeg glæder mig til at holde for jer, er fuld af fantastiske, gode, spændende, rørende og lærerige historier om hvad det vil sige at være menneske lige midt i det levede liv.

Foredraget afholdes den 17. januar i København. Og ja, der er de vildeste goodiebags! Klik her og læs mere.

1 kommentar

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *