Hverdage er der flest af

Kender du det, at du går på en villavej i efterårsmørket, og simpelthen ikke kan lade være med at kigge ind ad de oplyste vinduer? Bare lige et lille bitte kig på, hvad folk har hængende på væggene og hvad de ser i fjernsynet sådan en helt almindelig tirsdag aften?

Sådan en fornemmelse havde jeg, da jeg skrev Hverdage er der flest af. Den udkommer i dag på Gads Forlag, og er skrevet på baggrund af en stor indsamling af danskeres erindringer i 2017. Og ja, jeg er meget, meget glad for titlen.

Den viser en anden slags danmarks- og hverdagshistorie, og dykker ned i hvordan livet var, føltes og så ud for danskere til hverdag fra før første verdenskrig og frem til nu. Den handler om følelser, om skolegang, mad, skam, Besættelsen, og den gør op med en masse myter om at alting var bedre i gamle dage.  Den er kort sagt livet som det blev levet, fuld af drama og medrivende personlige fortællinger, om børn, voksne, om magt, kærlighed, følelser, sult, skuffelser og drømme. Jeg håber du får lyst til at læse den; og hvis du gør, kan du læse mere om den lige her. Og i dagens udgave af Berlingske Tidende.

5 kommentarer

  1. Stort til lykke. Den lyder virkelig fin og spændende. Meget imponerende, hvad du overkommer, og så vidt du spænder 🙂

  2. Jeg tænkte lige forleden… Julia skriver garanteret på en bog for tiden, hvad mon det er? Fordi det er det du gør. Overkommer der utroligste og kan ikke lade være med at skrive. Og så er du simpelthen færdig med den! Den lyder fantastisk spændende. Lige ned i mit gamle felt om hverdagslivsforskning. Har du selv fået idéen?Er det lidt i forlængelse af Damen i midten? Held og lykke med den

  3. Tillykke med bogen. Jeg glæder mig til at læse den (sikkert først omkring jul, da jeg liiige skal have overstået eksamen i Forvaltningsret. Så din bog bliver en slags belønning efter flere måneder med lovstof). Kh. Birgitte

  4. Kære Julia! Stort tillykke med bogen – den er føjet til ønskelisten til jul sammen med en masse andre – mit bogbudget er ikke stort, og efterårets store investering er Helle Helles samlede værker i anledningen af hendes 25-års forfatterjubilæum. Det er på mandag den boks udkommer, og kun i 200 eksklusive (og signerede) eksemplarer! Jeg HAR heldigvis reserveret i min lokale boghandel. Endnu en gang tillykke og god weekend til dig 😉

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *