Hverdage er der flest af

Kender du det, at du går på en villavej i efterårsmørket, og simpelthen ikke kan lade være med at kigge ind ad de oplyste vinduer? Bare lige et lille bitte kig på, hvad folk har hængende på væggene og hvad de ser i fjernsynet sådan en helt almindelig tirsdag aften?

Sådan en fornemmelse havde jeg, da jeg skrev Hverdage er der flest af. Den udkommer i dag på Gads Forlag, og er skrevet på baggrund af en stor indsamling af danskeres erindringer i 2017. Og ja, jeg er meget, meget glad for titlen.

Den viser en anden slags danmarks- og hverdagshistorie, og dykker ned i hvordan livet var, føltes og så ud for danskere til hverdag fra før første verdenskrig og frem til nu. Den handler om følelser, om skolegang, mad, skam, Besættelsen, og den gør op med en masse myter om at alting var bedre i gamle dage.  Den er kort sagt livet som det blev levet, fuld af drama og medrivende personlige fortællinger, om børn, voksne, om magt, kærlighed, følelser, sult, skuffelser og drømme. Jeg håber du får lyst til at læse den; og hvis du gør, kan du læse mere om den lige her. Og i dagens udgave af Berlingske Tidende.

5 Comments
Previous Post
Next Post