Alle de andre har ferie

Her står Sofus i aftensolen ved Utterslev mose og leder efter små bitte frøer, som skal op i en spand og sættes ud i mosen. I går eftermiddag og aften besøgte vi min svoger og svigerinde, som er flyttet i et komplet vidunderligt hus tæt på mosen. Deres to drenge lærte Sofus at fange frøer, og mens jeg fik et myggestik så stort som et hønseæg midt i panden, tumlede ungerne rundt og det hele var som skabt af alt det, barndommens somre bør være lavet af. Der er to uger endnu til Johan, ungerne og jeg har ferie – sammen. Ungerne er nemlig allerede gået på ferie og er ude i et kludetæppe af venner, bedsteforældre, og Johan og jeg der tager halve og hele dage med ungerne på skift. Sommeren er lang i år, og den er vidunderlig, og jeg glæder mig sådan til at kunne læne mig helt tilbage i feriestolen og bare gå ned i tempo.

Det er som om der sker noget med ungerne hver eneste sommer, eller måske er det bare fordi hverdagen fordamper og man ser dem tydeligere. De vokser, de oplever, de er i deres eget tempo og kan sove, spise og lege når det passer dem. Man ser tydeligt hvad det gør ved dem, dette brud på den hverdag jeg ellers er så stor fan af, og de nyder det.

Jeg håber du nyder din sommer, og at den er mild og god og fuld af sol. Vi voksne har nemlig også brug for at tage uret af og lytte til maven i stedet for kalenderen, tror jeg.

(nedenfor: Lille fætter på frøjagt)

 

 

5 kommentarer

 1. Det ser absolut fantastisk ud! Her skal mand og barn til farmor og farfar i en uge imens jeg kan arbejde, se venner og nyde sommeren (og savnet).

 2. Det ser så skønt ud! Mine drenge er afsted på den årlige ferie med farmor. Det er som om de vokser en halv meter hver gang de er afsted. Måske er det bare fordi jeg ikke ser dem en hel uge, men jeg undrer mig hvert år over, at jeg får et sæt helt andre drenge med hjem, end dem jeg afleverede..
  Sommeren er skøn, og jeg er vild med at den allerede har varet 2 måneder 😉

 3. Hvor ser det dejligt ud, jeg kan godt forstå at ungerne nyder det.
  Og skønt når deres sommerferie ikke behøver at være plastret til med oplevelser, der skal købes billetter til og arrangeres – de største oplevelser ligger tit lige uden for vores dør hvis vi er åbne overfor dem.
  God arbejdslyst til dig de næste par uger, Julia – sommeren ser heldigvis ud til at fortsætte, også når du får ferie 🙂

 4. Kære Rie, Nej, sommeren behøver ikke kun handle om ting, der koster penge. Både fordi det så bliver en meget kort sommer, men også fordi det jo også handler om balance. Mine ungers bedste plejer at minde mig om at ungerne skal nå at kede sig om sommeren.
  KH
  J
  Kære Rikke!
  Det er et skønt sted!!
  KH
  J

  Kære Randi! Tillykke med så dejlige bedsteforældre til dine børn! Ja, de har brug for at komme væk fra os ind i mellem. Kh J

  Kære Katrine! NYD det!
  KH
  J

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *