Om at forsøge at blive en lille smule klogere

Skal vi lige prøve at tale lidt om, hvor svært det faktisk kan være, som voksen, at nå at lære noget nyt? At nå at sætte sig ind i noget man ikke selv føler man ved nok om?

Jeg har et virkeligt skønt arbejde, hvor jeg hele tiden er nødt til at slå en ny krølle på det jeg troede jeg vidste, for at blive lidt dygtigere, lidt klogere og lidt bredere orienteret. Det er jeg ret vild med; alligevel er det som man nogle gange slet ikke ved nok. Heldigvis læser jeg og heldigvis skriver jeg, og heldigvis er der mennesker omkring mig, der ved ting, jeg kan lære noget af. En af mødrene fra Elias klasse sadlede totalt om, og gik i gang med at læse. Det synes jeg er noget af det sejeste og klogeste man kan gøre som voksen. Lige at gentænke sig selv, og det man kan.

En veninde jeg har afsluttede sit universitets-studium og gik i gang med en ny uddannelse straks efter, så hun kunne kombinere de to. Også klogt.

Jeg læser, og jeg lytter. Til kloge mennesker og meget gerne på podcasts, og jeg føler hver eneste gang, jeg får noget foræret. Også selvom jeg læser eller lytter til noget, jeg måske ikke er enig i, eller føler mig som målgruppe til, og jeg tror simpelthen på det er kampvigtigt, at blive ved med at udfordre sin viden.

Så man kan undgå at blive en af den slags ældre damer, der tror de ved alt, har oplevet alt, set alt og bare ikke behøver at accepetere at verden vil noget nyt hver dag.

5 Comments
Previous Post
Next Post