Børn, der leger, og dem der holder op med det

Måske er det bare mig, der er ved at blive virkelig gammel, men er det ikke som om børn stopper med at lege tidligt?

Som om legen flytter sig andre steder hen, hurtigere? Eller har det altid været sådan?

At de stopper med at sidde og forestille sig at to dinoer har en reel samtale tidligt? Nå, men i hvert fald tror jeg at rollespil, fodbold og alle andre former for leg med en fysisk og ikke kun en visuel dimension skal understøttes så godt man overhovedet kan som forældre.

Med andre ord: Da Elias ønskede sig et lyssværd for nyligt, fik han det.

3 kommentarer

 1. Det vækker minder. Jeg husker da vores børn første gang var med i Legoland. Dengang sagde min ældste søn: “Far, kan du også lide at lege med Lego?”
  Jeg svarede, at man aldrig blev for gammel til at lege med Lego, for det var til børn i alderen 2-99.
  Nu nærmer denne ældste søn sig de 15, og pludselig var Legoland bare noget fis da de var på besøg sidste weekend, hvorefter jeg i mit stille sind tænker: “Vent bare, unge mand. Den dag der kommer børn, så genfinder du nok den indre dreng…”
  Klart børnene modnes – og sådan skal det være. Men den dag, vi ikke vil erkende, det kan være hyggeligt at samle et rutefly eller en brandstation, så er der noget alvorligt galt med vores indre lege-gen. 🙂

 2. Min yngste er 13 år og leger stadig. Men hans bror stoppede meget tidligere med at lege. Jeg tror også, det handler om, hvordan omgangskredsen er. Og hvor meget det enkelte barn hviler i sig selv. Hilsen en mor med 5 lyssværd, 2 økser, 3 skjold og 4 sværd stående på yngstes værelse 😉
  Kh. Birgitte

 3. Har tænkt og fornemmet det samme. Altså at de stopper tidligt. Men så lige pludselig i et stille øjeblik, så kommer min store på næsten 10 gående gennem køkkenet med en flyver og siger “bbbmmppp…” og kaster bomber. Jeg tier stiller og tænker/håber at hans hjerne udvider sig og bruger sig selv på en sund måde når han gør det (- det tror jeg seriøst på. At det er andre centre end ved ipad/PS4 som kommer i spil når de leger manuelt fremfor digitalt). Har også købt puslespil, som vi engang imellem samles om. Det virker.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *