Carl: Nyt fra min yndlingselefant og børnepoesi

 

Min veninde fortalte mig for nyligt at hendes datter var blevet testet (og testet er måske et lige lovligt stort ord) i skoleparathed. Et af spørgsmålene var: Hvad er det her? og så havde man givet hende en bog. Hun skulle så forklare hvad det var, og jeg kan stadig ikke helt regne ud, hvad jeg skal mene om det. Men trods folkebiblioteker, trods det faktum at børnelitteratur spiller en kæmpe rolle i manges liv, fantasi og nærhed med børn, så er det desværre ikke alle børn der får læst højt. Det gør denne organisation noget ved: Læs for livet. Som jeg i øvrigt kun kan anbefale at støtte op om.

Noget af det fineste jeg har sammen med mine unger er at læse for dem. Lige nu er udfordringen at finde noget som er interessant for både den seksårige og ham på ti og derfor genlæser vi i øjeblikket Kasper Hoffs vidunderlige Dr Zakarof-serie. (se her)

Tidligere var det, de originale Carl-Bøger, der skabte fællesskab. Dem har jeg også skrevet om mange gange, for jeg er ganske enkelt vild med dem. Her kan du læse et interview med Carls mødre, men konkurrencen er lukket for flere år siden.

Nu er der så udkommet to Carl-bøger til de helt små. Bøger som du kan læse med dit lille barn, og sidde lige så stille med din etårige eller toårige i favnen og fordybe jer i en historie. Carl er sød hedder den ene og Carl er gul, hedder den anden. Nyd dem. De har en helt særlig slags kærlig poesi. Du kan finde dem her og her .

 

 

0 Comments
Previous Post
Next Post