10 års fødselsdag, 10 års jubilæum

Sådan her ser 1000 muffins ud gennem en lyserød gin/tonic, både bagt og drukket i nat. For i dag er nemlig en særlig dag.

Hvert år plejer jeg herude at skrive en lille ting, når mine unger har fødselsdag. Og i dag fylder Elias 10 år. 10. år. Det betyder så mange forskellige ting, at det er helt svært at finde ord for det, endsige at regne ud hvor jeg skal begynde. For nu hvor han fylder 10, er der ting, jeg ikke mere kan skrive.

Om ham.

Om hans liv, for lige så stille og roligt er hans liv, gledet over i en privatsfære, hvor jeg får lov til at deltage, men ikke mere har retten til at fortælle om det. Men noget jeg kan fortælle, er at jeg er så stolt af ham. Han er den dejligste dreng. Klog, sød, sjov og omsorgsfuld over for os, sin lillebror og sine venner. Han har fregner på næsen og stjerner i øjnene, han bruger samme størrelse sko som mig, og jeg kan sagtens låne hans t-shirts.

Noget andet jeg kan fortælle, uden at give hans liv væk i små bidder, han ikke har bedt om at jeg deler med verden, er at jeg har været mor i i 10 år. Eller i 10 år og nogle måneder, for fra jeg vidste han var der, ændrede mit liv sig. Kærligheden voksede. Glæden voksede. Men også kaos, tvivl, søvnmangel og min livvidde. Det hele gav sig; forandrede sig og medførte muligheder, ideer og håb, jeg aldrig havde vidst jeg skulle have lyst til at lukke ind i mit liv. Med Elias kom et andet liv, og et liv jeg er endeløst taknemmelig for. Så det fejrer jeg også lidt i dag; sammen med Elias, Johan og Sofus, og mens jeg kniber mig i armen over at alt det er muligt.

 

12 kommentarer

  1. Tillykke med din dreng! Og tillykke med 10-års moderskab. Det er så vildt at blive forældre, og det bliver det bare ved med at være. På alle måder men heldigvis fylder kærligheden mest.

  2. Søde søde Elias, tænk, at vi fik lov at følge hans første år på skrift – og tænk, at det er sålænge siden. Stort tillykke med din store dreng, Julia (: Håber I får en dejlig dag.

    – A

  3. Stort tillykke! Det er så vildt, og man forstår pludselig alle de mange floskler om at “tiden flyver”, og “man skal huske at nyde det” og alt det der. Der er så mange gode aldre med børn, jeg ved stadig ikke hvilken en der er min favorit 😉

  4. Stort, stort tillykke med fødselsdagen. Til Elias for at blive 10 år (det er så vildt!), og til dig og Johan for at have været forældre i 10 år. Håber I alle fire får en fantastisk dag.

  5. Åh nej, hvor det altså en sød og dejlig måde at fortælle om en rund fødselsdag på! Til lykke til jer alle fire! Jeg ønsker jer en dejlig dag og aften

  6. Til lykke med ældstebarnet! Jeg kan huske, at jeg var til dit foredrag (i Lunderskov of all places) med “Hvor lagde jeg Babyen” allerede inden jeg selv blev mor i 2011, fordi jeg synes, det var spændende at følge dig og dine tanker om det at have børn, at blive mor og familieliv. Og det er det stadig – selvom der ikke er mere baby, men mere af andre ting og sager 🙂

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *