10 års fødselsdag, 10 års jubilæum

Sådan her ser 1000 muffins ud gennem en lyserød gin/tonic, både bagt og drukket i nat. For i dag er nemlig en særlig dag.

Hvert år plejer jeg herude at skrive en lille ting, når mine unger har fødselsdag. Og i dag fylder Elias 10 år. 10. år. Det betyder så mange forskellige ting, at det er helt svært at finde ord for det, endsige at regne ud hvor jeg skal begynde. For nu hvor han fylder 10, er der ting, jeg ikke mere kan skrive.

Om ham.

Om hans liv, for lige så stille og roligt er hans liv, gledet over i en privatsfære, hvor jeg får lov til at deltage, men ikke mere har retten til at fortælle om det. Men noget jeg kan fortælle, er at jeg er så stolt af ham. Han er den dejligste dreng. Klog, sød, sjov og omsorgsfuld over for os, sin lillebror og sine venner. Han har fregner på næsen og stjerner i øjnene, han bruger samme størrelse sko som mig, og jeg kan sagtens låne hans t-shirts.

Noget andet jeg kan fortælle, uden at give hans liv væk i små bidder, han ikke har bedt om at jeg deler med verden, er at jeg har været mor i i 10 år. Eller i 10 år og nogle måneder, for fra jeg vidste han var der, ændrede mit liv sig. Kærligheden voksede. Glæden voksede. Men også kaos, tvivl, søvnmangel og min livvidde. Det hele gav sig; forandrede sig og medførte muligheder, ideer og håb, jeg aldrig havde vidst jeg skulle have lyst til at lukke ind i mit liv. Med Elias kom et andet liv, og et liv jeg er endeløst taknemmelig for. Så det fejrer jeg også lidt i dag; sammen med Elias, Johan og Sofus, og mens jeg kniber mig i armen over at alt det er muligt.

 

12 Comments
Previous Post
Next Post