Jamen, det går jo ikke! (om at holde fast i timer)

Altså det gør det virkeligt ikke.

Altså ikke fordi det ikke går, men det går alligevel ikke, det løber!

Jeg har arbejdet syv dage i streg nu; fået hjælp fra Bedste Karen til at få denne uges hverdage til at hænge sammen. Været hjemme klokken 23 tre aftener i streg, og alle har det godt. Jeg har det godt, ungerne har det godt, Bedste Karen har det godt, og Johan det samme. Jeg gik forleden og tænkte på at jeg burde se om jeg kunne få nogle damer med på en serie herude på bloggen, om, hvordan andre får deres hverdag til at hænge sammen. Altså HVAD laver de egentligt? Hvad fylder timerne ud, og hvordan når vi at holde fast i dem? Jeg vil lægge mig i selen for at få nogle meget forskellige damer til at være med. Men hvis jeg lige skal prøve at huske, hvad der er sket i denne uge, så er grundene til at jeg kom sent hjem, dem her:

Mandag: Sene møder.

Tirsdag: Foredrag (det var SÅ sjovt) om Manifest

Onsdag: Fokusgruppe om Børnefamilier (og det var også SÅ sjovt)

Torsdag: Skulle liiiiige nå nogle af de ting, man skal tænke sig om for at komme igennem.

Og sådan suser dagene afsted, og alt er godt, og på tirsdag bliver Elias 10 år. 10 år. Og vi er nødt til at holde nogle flere fester – nogle fester, som sætter en nål i dagene, og giver os de højdepunkter, der ligger udenfor os selv og deler med andre. Det må være missionen. Flere fester.

5 kommentarer

 1. Kæmpe ja tak! Til flere fester!
  Og det med tiden der flyver og få enderne til at mødes; var på et internationalt seminar for “Women in Leadership” hvor der bla var en Q&A session, hvor der var mulighed for at spørge et panel af bad ass kvindelige ledere om alt. Dette panel var helt enige om vigtigheden af work-life balance, sammenstemmende fortalte de at det skulle der være fokus på, skabes ompærkshed omkring og prioriteres højt. Knap så informative var de dog, da de blev bedt om at fortælle hvordan.. fordi teorien er skøn, praktikken (ofte) ganske anerledes.
  -kram og skål!

 2. Work/life balance er så spændende, synes jeg, fordi så utrolig individuelt, hvad der fungerer for folk, samt et enormt fedt samtaleemne/sted at lure super gode tricks fra andre.

  Mine hverdagsaftener har denne uge budt på
  1) afslapning “på forhånd” med min mand, der skulle tre dage på seminar
  2) arbejde – undervisningsplanlæsning
  3) “alenehjemmemorpligter” og Gossip Girl (sidstnævnte var ikke helt meningen :))
  4) løse ender fra arbejde og en lang telefonsnak med min mor
  5) lige dele bachelorvejledningskoordinering med medvejleder og bryllupsforberedelse

 3. Hej Julia
  Jeg ville ønske det blev råbt højt og larmende, at det er helt legalt med hjælp til rengøring, børnepasning, madlavning osv. Farvel dårlig samvittighed. Jeg ynder at sige til mig selv, at det koster penge at tjene penge (tak for den Lise Nørgård) og i bund og grund er det jo helt logisk. Der er kun 24 timer i døgnet, og hvis man gerne vil være en god mor og samtidig arbejde 60-80 timer om ugen (ganske frivilligt, jeg elsker mit job), så kan man jo ikke nå det hele. Vi bruger 6-8.000 om måneden på hjælp udefr og det er en frygtelig masse penge, men hos os er der ikke noget alternativ. De bedste hilsner Anne

 4. Ja tak til fokus på og tips til at få den ligning til at gå op! Og Anne, ja, det er ikke bare helt legalt at få hjælp til rengøring m.m., det er både hjælp til os selv og et job til dem, der udfører det. Og helt ærligt, jeg vil da meget hellere gå på arbejde og tjene penge, som jeg kan bruge på at få andre til at gøre rent, end jeg selv vil gøre rent!

  Kan tilføje at fleksordning på jobbet er guld i forhold til at få mit liv som fuldtidsalenemor til at hænge sammen!

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *