Pas på kærligheden. Brystcancermåned + Aveda

Jeg er 40. Og jeg kender allerede flere kvinder, der er blevet ramt af brystcancer. Jeg kender også flere kvinder, der er blevet ramt af andre cancerformer, og åbenbart er det afarter af den rædselssygdom mange af os skal opleve. Vi skal enten selv opleve den, eller også skal vi opleve at holde dem vi elsker i hånden igennem den. Der er de sidste år blevet sagt og skrevet mange gange at vi skal holde op med at tale om cancer som en kamp, vi skal vinde. Og jeg er enig i at man ikke kan være enten god eller dårlig til at være syg, men vi kan faktisk være gode til at være opmærksomme på den. Når man kommer i min alder, bør man for eksempel jævnligt tjekke sig selv, eller i det mindste huske at sige ja tak til at lægen hjælper en med det. Vi skal passe på os selv, hinanden og vore veninder på alle måder, men også når det kommer til at huske at vi ikke er hverken urørlige eller udødelige.

Derfor ligger det mig også på sinde at slå et slag for de produkter og initiativer, der hjælper os med at være opmærksomme på alt det, det nogle gange er uoverskueligt at være opmærksom på. Så når Aveda – og andre – i oktober måned laver et lyserødt produkt til fordel for forskning inden for brystcancer, så er jeg ikke med i den gruppe, der synes det er forfærdeligt at kommercialisere sygdom. Nej, tvært imod. Lad os hjælpes ad med at være så opmærksomme som overhovedet muligt på netop alt det, der kan tage for meget liv, tid og kærlighed fra os, og når man så får bløde hænder samtidig, er jeg fan.

2 kommentarer

  1. Jeg er helt enig med dig, Julia, og jeg støtter også de gode initiativer – feks købte jeg et lille, fint armbånd i min lokale Fakta forleden. Det er super fint og vigtigt med ekstra fokus på brystkræft i en hel måned!
    Når det så er sagt, så tror jeg bestemt ikke at det er tilfældigt at det lige netop er brystkræft, der får ekstra opmærksomhed som nu i oktober. Bryster er noget, alle har et forhold til, og noget de fleste vil associere med noget positivt. Jeg mener; i forhold til feks lunge,- eller tarmkræft som også rammer og slår rigtig, rigtig mange ihjel hvert år. Lunger og tarme sælger bare ikke helt så godt som bryster.
    Og lige nøjagtig brystkræft er en kræftform der ikke har social slagside, den rammer også mange velstillede kvinder. Kvinder, der har overskuddet til at udtale sig, i modsætning til de lungekræftpatienter der bare lever med skammen måske… Bare lige tanker fra mig 🙂

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *