Bier, Blomster, HaveSpørgsmål og En Läkerol-Vinder

Ok, jeg har brug for hjælp.

Da vi kom ud i kolonihaven i weekenden, havde vi faktisk ikke været der i seks uger. Vi har slet ikke været der nok i år, men det har regnet så meget at det har været en udfodring med mudderbade og drengene og jeg har ikke kunnet overskue at stå derude og fryse. Jaja, klynk, I know.

Nå, men nu kom vi så ud til en have, der var vokset amok. Det smukkeste selvsåede blomsterhav, ukrudt der nåede mig til hagen, men med velduftende blomster. Krydderurter i blomst, som bierne summede omkring, masser af sommerfugle og helt vildt mange græshopper. Vi tyndede ud i det hele, men jeg lod alt det med blomster være. Jeg har nemlig læst at bierne sulter, på denne tid af sommeren, og at man endelig bare skal lade alt i blomst stå.

Men nu har jeg to spørgsmål til jer derude: Hvad kan man gøde med til efteråret (og hvornår skal man gøre det?), som ikke skader insekterne, men som forbedrer jorden? Er det et bestemt dyrs lort, man skal ud og have fat i?

Og: Hvilke blomster skal jeg så som trækker endnu flere bier, sommerfugle og alt det andet, der er truet lige nu til?

jeg har nemlig besluttet at favne vildnisset, men bare give det en ekstra skrue til næste år.

Hov – og vinderen af Läkerol-konkurrencen er dig, Hebo – send en mail til min kollega Emilie@lahme.dk, så sørger hun for at du får pakken tilsendt.

 

9 Comments
Previous Post
Next Post