Paris is always a good idea…

 

Vi er i Paris. Johan og jeg – inviteret hertil af min dejlige veninde, som fyldte fyrre i går. Da hun fyldte 30 mødtes hun og jeg i Paris for at fejre hende, og ved et lykketræf kom hendes far forbi byen også, lige præcis den aften. Det tog min veninde initiativ til skulle ske igen – og derfor sidder vi nu her, i den smukke by, og har fejret hende sammen med hendes kæreste og hendes far. Vi har skålet hende ind i et nyt årti, og det er simpelthen bare noget helt særligt. Der er noget med de venner, som er ens livsvidner. Dem der har set en kvaje sig i tyverne, holdt én in hånden i de svære år, været med, da man skulle lære at være voksen, at være mor, trøstet, opmuntret og skubbet frem. Sådan én er min veninde, og jeg oplever det at få lov til at fejre på denne måde, som en helt særlig måde at love hinanden at man også er der ved alle de kommende runde fødselsdage – inklusive de lette dage, de lyse nætter, de tunge år, og alle de gode grin, der muligvis ligger og venter på os.

I går aftes oversatte hendes far et arabisk ordsprog for mig – som jeg har tænkt på hele formiddagen: Brødre og søstre er af blodet – venner er af hjertet.

(og: Paris er virkeligt altid en god idé. Her er så smukt, stemningsfuldt, og læsset med historie. Og så er der moden, parkerne, kirkerne og kunsten. Og aldrig er øjet helt i ro.)

2 kommentarer

  1. Kom til at tænke på, at det er alt for lang tid siden jeg har været i Paris..

    Og ja. Det er fantastisk ned sådanne veninder. Dem der kender hele historien, hvor ord og forklaringer er overflødige. Dem man kan snakke med om alt, dem man kan være stille sammen, grine og græde. Er så heldig at have 4 af slagsen ♡♡♡♡♡

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.