Det grønne liv og de små bitte forskelle / Klimaet og os

I sidste uge trak USA sig ud af klimaftalen fra Paris, og jeg sad klinet til P1 for at forstå hvad det ville betyde for os, og for vores børn. Ikke så meget endda var den gode nyhed, for virksomheder, delstater og enkeltpersoners ansvar er stadig det bærende i at sikre at vi har noget at give videre til vore børn.

Jeg prøver at tage det personlige ansvar, der er nødvendigt. Jeg køber økologisk, forsøger at tænke mig om i mit forbrug, forsøger at købe ting til mine børn og mig selv, og dem omkring os, som kan holde og som ikke bare bidrager til mere lort i bunden af skabet. Jeg synes jeg gør mig umage for at huske at slukke lyset og hive opladere ud af stikket, så de ikke ligger og hiver strøm om natten. Men jeg gør helt sikkert ikke nok. Derfor bliver jeg glad hver eneste gang nogen gør det en lille smule nemmere for mig at vælge, og derfor synes jeg simpelthen det er så prisværdigt, når store koncerner giver os forbrugere et valg. Det har Yves Rocher gjort, og da jeg læste det, fik jeg lyst til at fortælle jer om det. De udsendte nemlig en pressemeddelelse i sidste uge om at brandet har genopfundet eller gentænkt de produkter, vi bruger når vi skal i bad. Deres nye showergel er for eksempel så koncentreret at man kun behøver et lille bitte dryp, for at have til hele kroppen. Derved spares emballage og dermed fragt og dermed CO2 og alt det andet, vi måske ikke behøver udlede mere af. I én flaske er der til 40 brusebade, det samme, som der normalt er til i en 400 mls flaske. Og så spørger man sig selv: Hvorfor har ingen tænkt på det noget før? Showergellen fås i tre dufte og hedder Concentrated Showergel til den overskuelige pris af 49 kroner. Find den her. (Og så opdagede jeg lige at de faktisk kører en lanceringspris lige nu på 39 kroner.)

3 kommentarer

 1. Et sted hvor du virkelig kan gøre en kæmpe forskel er din og din families kost. Sidste brugte jeg noget tid på at undersøge konsekvenserne af vores forbrug af animalske produkter. Jeg var dybt chokeret, og jeg er simpelthen stoppet med at spise kød, fisk og mælkeprodukter. Aftensmaden herhjemme er 100% plantebaset og vi har skåret kraftigt ned på familiens forbrug. Jeg er positivt overrasket over det plantebaserede køkken og de positive effekter det har haft på min krop

  At slukke lyset efter sig betyder så latterligt lidt, at det er til at grine af.

  Jeg kan ikke lade være med at kigge skævt til folk der rævser Trump, mens de gnasker på en bøf. Man skal altid starte med sig selv, og lave de forandringer man selv ønsker at se i verden.

 2. Hej Line – det er jo en helt vild konsekevent livsstilændring, og meget imponerende. Hvordan har din familie taget imod den? Er alle enige?
  KH
  J

 3. Hej Julia.
  Det har de taget rigtig godt imod, ingen af børnene er specielt vilde med kød. Min mand er nem, og spiser hvad der bliver serveret. Vi har høns i haven, og deres æg indgår i vores madlavning. Hønsene spiser rester fra køkkenet, så intet mad bliver smidt ud.

  Det er ikke sådan at børnene ikke må få animalske produkter, de spiser hvad der er, der hvor de er (hvis de kan lide det). De får også mælk på deres morgenmad, men vi har skåret virkelig meget ned på deres forbrug af mælk. Det er kun på havregryn de får det.

  Egentlig er det ikke så svært at spise plantebaseret. Det er ikke et fravalg, men et tidvalg af en masse nye lækre retter og smage. Vi spiser pizza, burgere, lasagne, wraps, frikadeller og alt muligt andet lækkert. Det er en helt ny verden der har åbnet sig for mig. Der er også kommet en masse nye spændende veganske kogebøger på markedet i de sidste par år.

  Man behøver jo heller ikke at gå all in, men måske droppe kød i hverdagene, og nyde en lækker bøf af god kvalitet lørdag aften. Så ville vi også kunne tilbyde vores produktions-dyr nogle bedre forhold, hvis vi ikke spiste så meget kød og var villige til at betale mere for det.

  Prøv at se “Cowspiracy” på Netflix. og “Forks over knives”

  🙂

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *