Kolonihaveliv

 

Hvorfor skrive en bog om kolonihaver?

Fordi det simpelthen er så svært at lade være. Og fordi der er så mange måder at bygge en bid af paradis, af lykkeland på, at det på en eller anden måde bliver lettere at forstå hinanden, hvor ens og forskellige vi er, når man får lov til at kigge ind. Og så fordi kolonihaverne er et stykke dansk kulturhistorie, der ser ud til at forandre sig, som måske faktisk forandrer sig, men som helt sikkert også forbliver det samme. Julie Vöge har taget billederne til bogen, og det har hun simpelthen gjort så smukt. Hvert eneste af de 16 huse, vi besøger har en særlig historie, særlige tips og tricks, og hjørner og ideer, man kan lade sig inspirere af.

I bogen møder du de mennesker, der bruger, bygger og bor i husene, og som fylder dem med venner, stilhed, larm, ro, fest og fordybelse. Du hører deres historier; om alt fra kærlighedskolonihaven der fik nogen hjem fra Nepal, om kolonihaven, der skabte forbindelse mellem generationerne, om haven, der hjalp en familie igennem en skilsmisse, og om den have, der er skabt til at bage kager i. Og om mange, mange flere.

Du kan læse mere om bogen her. 

3 kommentarer

 1. Stor respekt for, at du får sat fokus på denne niche. For nogle af os, som foretrækker hotelferien, så lyder kolonihaven ganske uhyggelig, hvorimod jeg måske nok mere kunne lokkes til det egentlige sommerhus. Længe leve forskellen. Det er godt, vi ikke alle er ens! 🙂
  Held og lykke med bogsalget herfra.

 2. Det lyder simpelthen så hyggeligt, Julia! Har i årevis ønsket mig en kolonihave, men når man allerede har hus og have med dejlige naboer, så bliver det lidt meget at passe. Men det er lidt som camping, den der frie måde, ungerne mødes og løber rundt og leger, og vi har heldigvis en campingvogn (der er lige så stor som et lille kolo-hus). Så får man styret det lidt, selvom det på ingen måde er det samme. Kolo bliver det nok aldrig til, men din bog er alligevel på min ønskeseddel til fødselsdag i næste måned. Om ikke andet, så kan man da mental-kolo’e 😉

 3. Hej Julia. Jeg glæder mig til at læse bogen.
  Kan varmt anbefale at gå en tur langs Kanalstien ved Kammerslusen i Ribe.
  Der ligger 47 pragtfulde kolonihavehuse næsten ude i åen.
  Det er ganske unikt og særligt, da det ligger i Nationalpark Vadehavet.
  Helt klart et besøg værd næste gang I kommer i nærheden af Ribe 🙂

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *