Kolonihaveliv

 

Hvorfor skrive en bog om kolonihaver?

Fordi det simpelthen er så svært at lade være. Og fordi der er så mange måder at bygge en bid af paradis, af lykkeland på, at det på en eller anden måde bliver lettere at forstå hinanden, hvor ens og forskellige vi er, når man får lov til at kigge ind. Og så fordi kolonihaverne er et stykke dansk kulturhistorie, der ser ud til at forandre sig, som måske faktisk forandrer sig, men som helt sikkert også forbliver det samme. Julie Vöge har taget billederne til bogen, og det har hun simpelthen gjort så smukt. Hvert eneste af de 16 huse, vi besøger har en særlig historie, særlige tips og tricks, og hjørner og ideer, man kan lade sig inspirere af.

I bogen møder du de mennesker, der bruger, bygger og bor i husene, og som fylder dem med venner, stilhed, larm, ro, fest og fordybelse. Du hører deres historier; om alt fra kærlighedskolonihaven der fik nogen hjem fra Nepal, om kolonihaven, der skabte forbindelse mellem generationerne, om haven, der hjalp en familie igennem en skilsmisse, og om den have, der er skabt til at bage kager i. Og om mange, mange flere.

Du kan læse mere om bogen her. 

3 Comments
Previous Post
Next Post