Girlboss – bogen, man har en fornemmelse af man bør læse

Jeg læste Girlboss af, med og om internetmogulen Sophia Amoruso for et års tid siden i den engelske udgave. Det ER en virkelig god bog, som nu (i dag) er udkommet på dansk hos Gyldendal. Det er en af den slags bøger, man har en fornemmelse af, man BØR læse, og det gør man sådan set også, for den vil noget og den er virkelig god og sjov. Amoruso fortæller om hvordan hun grundlagde internethittet Nasty Gal, som i begyndelsen solgte vintagetøj, men nu sælger mode af eget og andres design.

Mest af alt handler den om, hvordan pigen, der havde for meget ADHD, for dårlige vaner, for dårlige venner og for lidt selvtillid, og oven i det, ikke kunne sidde stille, lærte sig selv at drive en forretning. Hun er sjov, vidende, og givende i bogen, men den er også lige lidt rigelig lyserød. På ydersiden.

For på indersiden (se billeder nedenfor) er den både konkret og i overført betydning Sort. Og sjov. Men selvom jeg elsker alt hvad der er rødt, glimter og kan noget pink, bliver jeg en smule træt af det der GIRL-noget. Den henvender sig nemlig ikke kun til piger under 20, men også til voksne kvinder. Og jeg tænker vi godt kan tåle at være kvinder, voksne og mørkerøde. Og jeg er klar over at der også er en pointe i det: Lyserød udenpå, og kulsort indeni, men så bliver det vel heller ikke mere klichéramt?

Men bortset fra det: Læs bogen, den er underholdende, moralsk opbyggende og som sagt: Den vil noget. Amoruso har en mission.

Du kan klikke den hjem på Saxo

 

1 kommentar

  1. Du har ret. Den BØR man læse! Kan vildt godt lide hendes meget ligefremme facon og tilgang til det at få succes. Det kræver arbejde! Man kommer ikke direkte ud fra Central Saint Martins og lander et chefdesignerjob. Man starter et sted og kommer videre derfra.

    Har ikke lige tænkt over det med ‘girl’ vs. kvinde. Kan godt forstå dig, men ‘womanboss’ klinger bare ikke så godt 🙂

    Har du for øvrigt set, at hun lige har udgivet en ny bog?

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *