Om Selvpineri & Kolonihavelængsel

Den her kolde tid. Det der januar-noget, som bare har været her siden november, og udsigten til at det forsætter indtil udgangen af marts. Det kolde, det mørke. Jeg er uendeligt dårlig til det. Jeg kan næsten ikke tage mig sammen til at komme igennem det. Min rygrad er bygget af kaffe, glimmer og chokolade, og udsigten til hvidvin og ekstra søvn i weekenden. Men så kom jeg til at kigge lidt i min telefon. I billederne fra sensommeren, og det gik op for mig, at det for det første er selvpinere, men  også – for det andet – at der er en ende på det. Om tre måneder, kun tre måneder, kan jeg komme ud i vores lyseblå skur igen. Sammen med ungerne, med Johan og med alle dræbersneglene. Så skinner solen, og verden bliver en anden.

7 kommentarer

 1. Åh, hvor kan jeg altså følge dig. Jeg bliver altid så sur i januar. På min cykellås, der er frosset fast, på isglatte veje, på saltskjolder på mine støvler. Det hele! Og går med seriøse flyttetanker hvert år på denne tid, og tænker at Florida nok egentlig var et meget fornuftigt sted at bosætte sig? Men nu er jeg taget 14 dage til Thailand. Det kurerer nu også januar bluesen meget effektivt 🙂

 2. Tak for godt nyt Susanne!
  Kære Sofie – hvor er det en god idé! NYYYYD! Og ja, det er som om vi burde være blevet på den rigtige side af alperne, inden forfædrene bosatte sig i Skandinavien. KH J

 3. Glæder mig uendeligt til om tre måneder! ❤️
  PS: Der var altså forår i luften i går! Ved godt, at vi kun er halvvejs gennem vinteren, men der var fuglefløjt og jeg kunne dufte, at krokus og erantis kun er ganske få milimeter fra jordens overflade…

 4. Jeg længes os til lys, kolde øl, at plukke bær og grill-duft i luften. Nu hvor vi har den der jul overstået, må der gerne snart blive grønt for min skyld (:

  – A

 5. Kære Julia,
  Jeg håndterer vinteren mindst lige så dårligt som dig! Juletiden er hyggelig, men resten af vinteren med kulde og mørke kunne jeg godt undvære. Men den er god nok: der er faktisk et par erantis i vores have allerede, og vintergækkerne er også godt på vej. Så der er håb forude!!

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *