En Klassiker Fra 1970-erne

Det har været den fineste weekend i koloen. Sol, sommer, is og masser af havehygge og jord under neglene, kun afbrudt af en enkelt arbejdsdag fredag. Vi er så tit og så længe i koloen som muligt fra nu af, så jeg har også et arsenal af produkter med derud.  Jeg er ikke udelukkende økohippie, når det kommer til krops- og ansigtspleje. Hvis parabenerne virker, så er jeg ikke ked af at bruge lidt af dem. Men jeg kan virkeligt også godt lide, når tingene er økologiske og naturlige, og jeg elsker Weleda lidt højere end de fleste. Men i Danmark har vi også selv en lang række lækre brands, som dyrker det rene og det simple.

Den gang i 1970-erne, da der var lidt kortere vej til de økologiske ideer, skød der nemlig i Danmark en perlerække af virksomheder op, som havde en anden tilgang til produktion, end den der handlede om massen, fabrikken og kemien. Urtekram er an af de danske virksomheder der begyndte i 1970erne med andre principper end de konventionelle, mens Juhldal er en anden. Hos Juhldal producerer man bodycare og ansigtspleje, og det har man gjort siden 1975, hvor Jørgen Juhldal var med i en slags internationalt projekt (eller tænketank, den del kan jeg simpelthen ikke google mig frem til), som ønskede at bygge bro mellem naturlægemidler og medicin. Det er vi nogle, der kunne ønske os, der var flere der prøvede også i dag, men det er en anden snak. Dét der i hvertfald kom ud af forsøgende var den fugtgivende Wonderlotion No 5. Den er baseret på en lang række naturlige ingredienser, og er rigtig god til meget tør hun. Den trækker hurtigt ind på arme og ben, og kan bruges af såvel børn som voksne. Sæben var ekstra frås, men den kan bruges både på krop og hænder. Produkterne kan fås i Magasin, men også i Matas landet over.

2016-05-06 15.22.23

2016-05-06 15.21.22

3 kommentarer

  1. Vi har også haft fire dejlige dage i haven. Sikke et vejr. Spontane venner på besøg, havearbejde og masser af børn fra vejen der har været på besøg og lege med vores tre. Mine negle er helt sorte og jeg er ligeglad. Må det aldrig stoppe.

  2. Skulle netop til at spørge dig om det! Altså god økocreme. Jeg har i nogle år sværget til Beaute Pacifique, fordi det simpelthen virker. Har tænkt at godt nok var det ikke øko men… Indtil jeg så læste i Tænk at det indeholder “problematiske indholdsstoffer”, der mistænkes for at være hormonforstyrrende. Så synes jeg godt nok det stopper der! Jeg støtter ikke den slags produktion. Jeg er ikke bange for mine egne hormoner, er alligevel over the hill, men der kommer nogen efter mig. Jeg søger nye veje…

  3. Hvis du vil prøve nogle virkelig lækre økologiske kropsprodukter så skulle du altså tage at cykle forbi Isangs på en af sidegaderne til Vesterbro. Det er en lille københavner virksomhed som laver alle deres kropspleje produkter i butikken så man kan følge processen helt tæt på. Alt er økologisk, fair trade og vegansk.
    Ved godt det er lidt uden for sæson, men til vinterhud er deres kropscreme helt fantastisk.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.