Rod i beddet

2016-05-06 14.10.46

Det der havenoget, som jeg elsker, det ved jeg INTET om. Altså: Hvad hedder planterne, hvad er principielt krudt og hvad er i teorien ukrudt. Og fordi en kolonihave ikke må være sådan en ting, der stresser, har jeg måske heller ikke været flittig nok derude. Men i går, hvor jeg holdt fri, var jeg i haven hele dagen. Vejret var SÅ smukt (endelig), himmelen blå (endelig), og mælkebøtterne talrige. Jeg fik bugt med dem, lagt puslespil med Sofus, drukket kaffe i solen, læst dameblade, lavet mad der tog længere tid end fem minutter, og jeg mærkede lykken i bunden af maven. Rodet fik lov til at vente. I dag er jeg på arbejde, og her er foreløbig helt stille, fordi resten af verden er ude i solen. Jeg drikker kaffe, og glæder mig til i morgen, hvor jeg vil så nogle kornblomster. Større er mine ambitioner alligevel ikke.

2016-05-06 14.10.13

2016-05-06 14.10.21

2016-05-06 14.10.39

4 kommentarer

  1. Min mormor lærte mig, at ukrudt bare er det, man ikke selv gider have i sin have – alt andet er IKKE ukrudt. Og det er en dejlig regel, for jeg vil gerne have valmuer og forglemmigej og små blomster jeg ikke ved hvad hedder og endda skvalderkål og mælkebøtter (som kan pynte i en salat), så det får lov at stå. One man’s ukrudt is another man’s treasure, som man siger. Rigtig god forårsdag derude!

  2. Vi var også i haven hele dagen i går (og i dag), og jeg fik og også fjernet en masse ukrudt. Jeg er øm i hele kroppen nu, og tænker at havearbejde et perfekt motion. Det afstresser, man får ordnet noget og man forbrænder kalorier. Win Win

  3. Nej, haven må ikke stresse! Den er til at slappe af og drikke hvidvin i!.. Jeg rør personligt ikke en finger i vores (sommerhus)have, så hvis der skal ske noget er det Mand, som en sjældent gang lusker rundt med en plæneklipper…

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *