Gaveregn: Ikke så meget tvivl i trafikken

Skærmbillede 2016-03-16 kl. 08.25.52

I dag har jeg fået lov til at forære nogle meget fine bøger væk. Anne Sofie Hammers Villads fra Valby i Dina Gellerts fine streg er nemlig blevet frontfigur i en kampagne sammen med Børnulykkesfonden. Bogen, du kan vinde, er en billed- og opgavebog, med gode små historier, observationsøvelser, og måder at være opmærksom på, samt en legende indgang til færdselsregler. Hjemme hos os går ungerne endnu ikke nogen steder alene. Vi bor midt i København, og selvom Elias sikkert godt kan gå selv til og fra skole, synes jeg ikke helt det er endnu. Næste år måske. Og den samtale, om hvornår han er klar, er denne bog faktisk også rigtigt god til at facilitere, fordi den netop viser, hvor mange ting, der sker samtidig i trafikken. Og så er den som alle andre Villads-bøger sjov, sympatisk og hyggelig, og relevant for både én på fire og én på otte år.

Læg en kommentar her og deltag i lodtrækningen om en bog. Jeg trækker allerede lod i aften klokken 21.

 

96 kommentarer

 1. ‘Villads fra Valby’ er et hit hjemme hos mine drenge. Det samme er opgavebøger. Så en fin bog som ovenstående vil helt sikkert vække stor lykke. Hermed mit lod.

  /Jette

 2. Så fin en ide!

  Min ældste på 5 år cykler i børnehave, og selvom der er cykelsti hele vejen, så kan jeg stadig bedst lide at han cykler på fortovet, så jeg kan cykle ved siden af.
  Der sker bare SÅ mange ting i trafikken, og en lille dreng er ikke altid så opmærksom..

 3. Det lyder lige som en bog for os. En dreng i børnehave og en pige i 1. klasse, der gerne snart selv vil gå hjem fra skole, giver stort behov for pædagogisk snak om trafik.

 4. Ville blive så glad hvis jeg kunne give denne til min 2 skønne unger på 4 & 7 år.

 5. Frederik vil rigtig gerne gå hjem fra skole alene. Der er vi heller ikke helt endnu 🙂 Og så elsker han Villads fra Valby, så vi krydser fingre!

 6. Jaaa, den vil jeg gerne læse & bruge sammen med min søn Marius på 4 år! -Som drøner afsted på løbe-cykel og stopper liiiiiige på stregen ved lyskrydsene, så moren har hjertet helt oppe i halsen hver gang 🙂

 7. Vi elsker Villads fra Valby hjemme hos os – og det er da genialt at kombinere Villads med info om trafiksikkerhed!

 8. Det er lige en bog for mine unger. Med en dreng på 6 og en pige på 10 (hun vil gerne cykle i skole selv – der er moar ikke helt endnu), så vil den bog blive læst mange gange herhjemme. Krydser fingre 🙂

 9. Bogen vil helt sikker være et hit hos Aske, som cykler i børnehave, til gymnastik med ud at handle osv. i Aarhus. Villads’ oplevelser sikrer altid grin ved godnatlæsningen herhjemme

 10. Perfekt optakt til forårets trafiktræning af mine to som er på vej ud i trafikken. Og bare æææælsker Villads.

 11. Som Valby-borger vil det da være oplagt at lære min ellers meget selvstændige datter på 7 lidt mere om at færdes i trafikken ved hjælp af søde skægge Villads 🙂 Kh Anne

 12. Hep, sådan én vil jeg rigtig gerne vinde. Bor lige ved Lille Triangel og der er hardcore trafik. Min søn på 4 er ret sej allerede, men synes at visse ting er svære at lære ham. Måske bogen kunne hjælpe:)

 13. Villads er simpelthen et hit herhjemme, og min søn er meget stolt af, at han selv hedder Villads.. Så han ville blive jublende lykkelig for en af de fine bøger.

 14. Villads fra Valby er et hit for mine tvillingedrenge her hjemme. De synes det er så sjovt alle de tossede ting han finder på. Det ville være rigtig godt at overraske dem med denne nye bog

 15. Meget vigtig bog for vores nybegyndere i trafikken.
  Vores pige Mynte er netop blevet 6 år og har kun cyklet i børnehave de sidste to uger. Hun elsker opgavebøger og jeg ville elske at klæde hende endnu bedre på som lille trafikant.
  Hilsen Stine.

 16. Jamen det er lige den bog vi (bosiddende i KBH) står og mangler til vores 5 årige dreng.

 17. Sikker i Trafikken, ja tak, dreng på 6 som cykler meget rundt i vores lille by, hvor bilister ikke overholder færdsel reglerne

 18. Min bonus søn elsker Villads fra Valby, og er efteranden begyndt selv at syntes at han er stor nok til at bevæge sig rundt på egen hånd. De voksne er ikke enige, men måske bogen er et godt sted at starte med at øve sig.

 19. Villads fra Valby rules !!!!!
  Herhjemme elsker vi alle Villads-bøgerne – denne vil komme som sendt fra himmelen da min datter er meget opsat på selv at kunne køre hjem fra skole.

 20. Min datter har set teaterstykket med hendes klasse og vil elske at vinde. Ha en dejlig dag

 21. God ide og måske mere lærerigt for børnene med billeder som de kan forholde dig til når de skal lære at færdes i trafikken

 22. Når man selv kommer fra Valby, er det jo helt givet, at vinder jeg og mine unger den ikke, så må vi til lommerne selv 🙂

 23. Det lyder som et oplagt udgangspunkt for en snak om netop skolevej. Min 6-årige søn spørger også, hvornår han selv må gå hjem fra skole (i København) og jeg synes faktisk, det er svært at svare ordentligt på.

 24. Super ide m Villads i trafikken – mon det er på den gode måde? Håber ikke han kommer alt for galt afsted…

 25. Min datter elsker Villads bøgerne (og filmen!), så vi prøver chancen her for at vinde en bog 😉

 26. Min søn på 8 er lige begyndt at gå på egen hånd i trafikken, både i skole og til et supermarket tæt på. Han læse 20 min. hver dag og tit læser han højt for lillebror på 6 år, så denne bog ville være perfekt til os. Vi har allerede alle de andre Villads fra Valby bøger og lillebror er lige startet op på at læse i de små læs selv bøger.

 27. “Villads fra Valby” er et kæmpe hit hjemme hos os, så vi læser bøgerne om og om igen. Desuden bor vi midt i Aalborg, så det ville være alletiders med en bog om trafik, så vi kan læse om og øve os i at være sikre i trafikken

 28. Det ville blive lidt sjovere at lære min 5-årige søn om trafikken med Villads fra Valby

 29. Jeg er med i konkurrencen- mine børnebørn er fra 6 år og nedefter, så der er ” kunder i butikken” . Den ældste kender allerede Villads fra Valby.

 30. Åh vi har to børn på knap 5 år, som ææælsker Villads fra Valby, og denne bog vil helt sikkert falde i god jord! 🙂

 31. Den kunne vi godt bruge som en hjælp til at lære vores to piger på 5 og 7 at begå sig i trafikken

 32. Super god idé da det bliver formidlet på en god måde og børnene er vilde med Villads

 33. Nøj, den ville gøre lykke hos mine bavianer på 7 og næsten 4 år. Den store er meget opmærksom (for det meste) i trafikken, mens den lille har alt for travlt med alt muligt andet end at orientere sig. Og med adresse tæt på Hovedbanegården kan det godt være lidt af en udfordring :-O

 34. Villads fra Valby er et kæmpe hit hos mine piger på 5 og 7 år. De har slugt de andre bøger råt, og vil elske at få nye historier om søde, frække Villads. At bogen så samtidig er lærerig omkring det at begå sig i trafikken, er jo et kæmpe plus set fra moderens øjne 🙂

 35. Yay – den ville vi gerne vinde 🙂 En genial måde at træne det med trafikken på, når det er med en børnene kender og vi læser Villads hver aften til godnathistorie og lige om lidt også “læs selv” 🙂

  Kram L

 36. Det vil jeg gerne vinde til min søn, Villads, han skal starte i skole til sommer, så vi skal snart begynde at øve mere trafik sikkerhed..

 37. Villads til min Bertram (og Vilma) på 5 år, ja tak – vi er stadig på “går før vi tænker-stadiet” ….

 38. Det er en helt fantastisk måde, at lære færdselsreglerne på – håber jeg.
  Vores dreng på 6 år er utryg ved at cykle i skole…måske ved at læse om Villads, det kan hjælpe…for Villads er en favorit person!!!

 39. Mine drenge på 2x 7 år og 1x 4 år er store fans af Villads fra Valby, vi har alt med ham undtagen den sidste nye trafik bog. Mine store drenge er begyndt at cykle til skole, så herhjemme snakkes der meget om trafik regler for tiden, så ville være super fedt at kunne læse VILLADS FRA VALBY – SIKKER I TRAFIKKEN, sammen med dem 🙂

 40. Uuuuh den ville jeg gerne vinde, så jeg kan læse den højt sammen med min dreng på 8 år min pige på 6 år, der stadig ikke kører helt godt i trafikken. Det ville være så hyggeligt at sidde og læse den ved sengetid og øve os i at begå os i trafikken med Villads i baghovedet

 41. Det lyder lige som noget for os. Jeg bliver til ham far-fisken i Find Nemo, hver gang jeg tænker på at mine unger skal ud i trafikken.

 42. Fantastisk præmie – den ville være god at læse for mine frygtløse piger på 4 og 7, så de kan få en ide om, hvordan man opfører sig i trafikken, så man ikke er til fare for sig selv og andre! 🙂

 43. De bøger er i meget høj kurs herhjemme hos mine to banditter, så de må gerne komme denne vej☺

 44. Øj – den vil vi gerne vinde hjem til 🙂 perfekt med god sjov læsning der samtidig gør klogere 🙂

 45. Min datter, Alma, elsker Villads fra Valby, og med en skolestart med dertil hørende gåtur til og fra lige om hjørnet, vil denne bog være en helt perfekt gave

 46. Åh, den vil gerne vinde. Som mor til 2 piger på 5 og 7 er vi allerede godt i gang med trafiktræning, dog mest på gåben
  Er sikker på vi kan få gode samtaler om trafikken med bogen.

 47. Det er da lige en bog til min søn Rasmus på 6 år, som lige er startet i skole; -)

 48. God forfatter til gode børnebøger. Vi ønsker os en til Villads bog til samlingen 🙂

 49. Den ville min datter få meget ud af, når hun skal ud i trafikken når hun skal i skole.

 50. Jeg har tre små der alle elsker Villads bøgerne, vi har 5 bøger af Anne sofie og krydser pøller for nr 6.
  Villads bøgerne er simpelthen det eneste de altid kan blive enige om til fælles læsning

 51. Den vil være perfekt til mine to børn på 4 og 7 år, og så kan jeg bruge den i førskolen, hvor vi vil køre et projekt om sikker trafik 🙂

 52. Åh, det var dog en god og vigtig bog 🙂 Mynte på 7 år får heller ikke lov til at cykle alene i Nørrebros gader foreløbigt, men jeg er sikker på hun vil elske at læse i bogen.

 53. Villads fra Valby er et kæmpe hit hos vores drenge på 4 og 8 år. Specielt den store har klukgrinet over Villads’ bedrifter, og har virkelig kunne sætte sig i hans situation.
  Er sikker på at læringen om trafikken er meget mere spændende når ungerne synes det er sjovt og fanger dem, og det er Villads da den bedste karakter til

 54. Den bog er da lige noget for mine to seksårige piger, som starter i skole til sommer, og sikkert ret hurtigt gerne selv vil gå til og fra skole!

 55. Ja, hvornår er det lige, at man tager skridtet og står og vinker farvel til sine børn, der begiver sig ud i trafikken på egen hånd? Den oplevelse har jeg endnu til gode med mine tre unger – vi cykler sammen hver dag i Odense Vil gerne deltage i konkurrencen om den skønne bog

 56. Tak for en skøn blog, Julia, og for muligheden for at deltage i denne konkurrence.
  Glædeligt forår!

 57. Villads fra Valby er et hit hos begge mine unger, som elsker at cykle. Vi har dog aldrig prøvet opgavebøgerne.

 58. Uh, det ville lige være en bog for min ældste datter på 5 – ja, faktisk elsker de alle tre Villads og hans fine univers

 59. Herhjemme er både den fem årige pige, den syv årige dreng og ikke mindst deres forældre STOR-fan af Villads og hans familie – håber vi kan vinde 🙂

 60. Uha, det er lige sagen, når man er 6 og selv vil gå over i børnehaven nu
  Der er 100 meter, så det går nok
  Det kun moren, der er pivet her!
  Kh Gitte K

 61. Både herhjemme og på mit arbejde vil de elske at høre om, når Villads cykler ud i verdenen

 62. Min søn på 7 elsker Villads fra Valby, og vil blive lykkelig, hvis vi vinder bogen – han vil nemlig gerne blive dygtig til at færdes sikkert i trafikken, så han SELV kan gå over og købe fredagsslik.

 63. Uh, jeg kan lige nå at være med – Bjarke på 5 ½ år er lige startet i før-skole og han mener at han selv kan gå hen i SFO’en (der 1,5 km). Måske kan bogen og opgaverne få ham på andre tanker et år eller to?!

 64. Jeg kan lige nå det 🙂 Den vil jeg gerne vinde til mine drenge 🙂

 65. Den ville være perfekt til vores datter Andrea som skal lære at begå sig i trafikken inden for den næste måneds tid ❤️

 66. Vi øver og øver her hjemme, det der med at slippe vores to drenge på 7 & 9 år ud på egen hånd i trafikken. Øj det er svært! Og vi kunne helt sikkert lære en del af bogen 😉

 67. Mine to nevøer, der så gerne vil gå hjem fra skole alene “for det gjorde mor og moster jo, da de gik i skole”, men moderen tør ikke rigtig lade dem gøre det:)

 68. Den vil min datter på 5 år blive rigtig glad for og jeg vil blive glad, hvis hun kunne lære lidt om trafik på en sjov måde. Vi cykler hver dag til børnehaven, hvor hun de fleste dage også selv cykler. Der er et lille stykke uden cykelsti, hvor hun netop er begyndt at må cykle. Vi bor på Nørrebro og der er meget trafik.

 69. Villads fra Valby er ubetinget yndlingsbøgerne herhjemme, så den nye blive værdsat 🙂

 70. I bøgerne kalder man en lort for en lort. I disse spelttider kan det give højtlæsningen lidt kant. Vi er fans.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.