Interview: Sofia Manning, om mad, problemer der sidder mellem ørerne & hemmelige planer

 

Jeg har kendt Sofia i mange år, og fulgt hendes karriere som coach, og som inspirerende kvinde. Jeg er ret selektiv, når det kommer til bøger med coaching som udgangspunkt, men til gengæld meget let at begejstre, når det kommer til personlige historier; historier, hvor vi kan lære af hinandens oplevelser, hinandens tvivl, hinandens erfaringer. Sofias bog, Mit hemmelige forhold til mad, er i den genre, og den er simpelthen SÅ fin. Sofia er bestsellerforfatterinde, og har ikke bare skabt en uddannelse men en hel bevægelse inden for coaching. Hatten af for damen, der nu løfter sløret for en af sine egne store barrierer. Læs med her, og find Sofias bog her.

Skærmbillede 2015-12-04 kl. 14.07.50

Du har netop lanceret din seneste bog. Hvad handler den om, og hvorfor har du skrevet den?

Den handler om hvordan jeg i mange år havde et destruktivt og hemmeligt forhold til mad, og om hvordan jeg kom fri af det igen. Det er altså, ud over min egen ærlige beretning, også en brugsbog, der handler om at få styr på maden, så den ikke styrer dig. Selv kæmpede jeg med den opgave  i 10 år. Og havde jeg ikke fundet en løsning, var jeg aldrig nået dertil, hvor jeg er i dag. Det er uden tvivl det vigtigste jeg har gjort for mig selv. Og derfor vil jeg gerne give budskabet og metoden videre.

Hvad er det vigtigste du har lært om dit eget forhold til mad?

At mad bare er mad. Det er brændstof til kroppen, og til for at blive nydt. Men det skal ikke “bruges” til at dulme dine følelser, sådan som jeg gjorde i stor stil. Jeg var i evig pendulfart mellem total kontrol og kaloriehysteri, og total løssluppenhed med trøstespisning og madorgier langt ud over hvad godt er. Ingen af scenarierne gav mig, det jeg ønskede, og jeg var dybest set lige ulykkelig, ligemeget hvad jeg vejede. Det handlede nemlig slet ikke om mad. Mit problem sad mellem ørene. Ikke på sidebenene. Den erkendelse var et gennembrud for mig.

Du har selv udgivet din seneste bog – hvorfor valgte du den løsning, som bestseller-forfatterinde?

Jeg har lavet forlaget sammen med min kæreste, og vi var nysgerrige på hele proccesen fra manuskript til lancering og markedsføring. Det giver en anden frihed at gøre det selv, at have fingrene helt nede i alle processerne omkring bogen og udgivelsen, bidrager jo også til følelsen af, at den her bog er min mest personlige til dato. Og da jeg endelig sad med det færdige resultat, var jeg simpelthen så glad og stolt. Det kan virkelig anbefales.

Du er flyttet til Spanien med dine børn og din kæreste – hvad har det givet dig og jer at starte forfra i et nyt land?

Det har givet os så mange dejlige oplevelser, som vi ellers ikke ville have haft. For nyligt høstede vi et ton oliven til vores egen koldpressede olivenolie. Det havde jeg ikke lige regnet med, for år tilbage i mit vesterbro-liv. Jeg er jo blevet helt landlig! Vores liv og vaner sættes i et andet perspektiv. I Spanien bor vi helt for os selv for enden af en grusvej, langt ude i de Andalusiske bjerge.  Der er 10 elever på min datters skole. I alt. Og hun stortrives. Det gør vi alle.

Hvad er det næste, store, kapitel i dit liv?

Jeg gerne introducere Manning Inpspire og vores Coaching uddannelse I London, Malaga og New York. Det kunne jeg godt tænke mig skete inden for de næste 10 år. Og så har jeg en plan for Danmark også. Men den er hemmelig ind til videre.

Klik dig videre til Sofia her.

Skærmbillede 2015-12-04 kl. 14.06.02

2 kommentarer

  1. Hvor er det dog tankevækkende at ALLE, som arbejder med coaching i en eller anden udstrækning, selv har eller har haft en udfordring, som de havde behov for at få en løsning på…. 🙂

  2. Ja 🙂 jeg tror egentlig, at det er et godt tegn. At vores interesse for at coache andre, stammer, fra at have haft udfordringer selv. Jeg tænker, at det giver dybde hos coachen. Min erfaring fra klienter, er at det er det samme i andre brancher. Performeren blev performer, fordi han i virkeligheden er genert. Lægen blev læge, fordi hans mor var meget syg som barn, læreren blev lærer, fordi hun selv havde en dårlig lærer og derfor gerne ville være en god. Tænk f.eks på Ole Henriksen. Han beskæftiger sig med at “forskønne”, og opvoksede uskønt. KH Sofia

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *