Regnvejrsfridag med Sofus

 

Det er noget, jeg gør for sjældent. Som I ALT for sjældent. Det der med at lægge en fridag ind i kalenderen, og koncentrere mig om ét barn. Hver eneste gang jeg gør det tænker jeg, at det bør jeg gøre meget oftere. Inden jeg blev selvstændig hørte jeg rygter om hvor fleksibel man er, når man er selvstændig, og jeg må sige at de rygter, er stærkt (!!!) overdrevne. Man er nemlig ikke mere fleksibel end at man fandengalemig står der, når man har en aftale. Man er heller ikke mere fleksibel end at man holder sine deadlines. Sådan er det bare. Og det er ærligt talt så dejligt. Men det er også dejligt at få den anden side med.

Nemlig den stille og rolige, hvor en dag er revet ud af kalenderen, og hvor man er hvor man er, med sit barn. Ugens første to aftener brugte jeg i London, hvorfra jeg kom hjem i går, og i morgen begynder Bogforum. Derfor er ungerne hos Verdens Bedste Karen fra i aften til søndag. Johan og jeg har nemlig smæk på i disse dage.

I dag skulle Sofus et smut til lægen, og så endte vi med at holde fri sammen. Vi har spist kage og krammet, og leget de der småvilde lege hvor man hamrer løs på hinanden med puder (eller Sofus hamrer…), og hulker af grin. Vi nåede også omkring Creative Space på Østerbro, hvor jeg kun kan anbefale at man kigger forbi. Hvis det er i weekenden du kunne overveje det, så book en tid, ellers er det umuligt, især her op til jul, hvor bedsteforældre skal begaves med firearmede lysestager og gigantiske kagefade. Det er ikke billigt, men det er sjovt, hyggeligt og perfekt til en regnvejsdag. Der ligger to i København, og dem finder man her.

IMG_3142

IMG_3152

6 kommentarer

 1. Lerkopper, vandfarver og uglet hår – jeres regnvejrsdag ser godt nok hyggelig ud! – Jeg har det som du – de dage er alt for sjældne, men så knuselskelige <3
  – Fantastisk med en dreng der kan give sin mor en "pude-lammer " og også fordybe sig i vandfarver! 🙂 Go' aften til jer, Kh Mille

 2. Regnvejrsfridage med grinekramper og varm kakao er bare det bedste!! Så er der kærlighed nok til mange dage at varme sig på! Det ku’ være jeg også snart sku’ gøre det… Tak for inspirationen, Julia, det er som altid en fornøjelse at følge denne blog!!

 3. Hmm… Kommer jo an på så meget… Jeg er også selvstændig. Og det valgte jeg blandt andet på grund af at jeg VILLE være fleksibel i forhold til mine børn. Med hensyn til fridage og syge dage. Men vigtigst af alt, fri til at kunne tage fri, når min 3 åriges søn siger han har ondt i benene, og har brug for en stille dag hjemme.
  Det vælger jeg til. Med bevidsthed for at jeg må vælge aftaler og klienter fra, hvis noget er sat i kalenderen.
  Men faktisk lægger jeg “luft dage ind”, for faktisk tænker jeg, at børn også har Brug for fri, også fri fra søskende..
  Så det kommer nok an på hvordan man går ind i den selvstændige verden og hvad formålet er med det. Og hvilke goder og konsekvenser man vil prioritere. At med, favne og tage med. Vi er jo alle forskellige. Men vi har altid et valg.
  Men dejligt du nød jeres regnvejrsdag;-)

 4. Kære Pernille, dejligt at det kan lade sig gøre for dig! Virkelig god ide med buffer-dage. Jeg er ikke 100% enig i at man altid har et valg – det kommer også an på hvilken biks man kører sig. Men dejligt at du har det som du allerhelst vil have det! Kærligst J

  Kære Skøre Liv – tusind tak! Kærligst J

  Kære Mille – ja, de er sjældne, men nydes fuldt! kærligst J

 5. Nej jeg mener sådan langt “højere” oppe fra. Vi har da et reelt valg. Vil man fortsætte med det job og de rammer, der er? Eller vil man feks finde sig et andet job/ande rammer?
  Der følger forskellige konsekvenser med ved hvert valg. Men du kunne jo, hvis det var det du ville, vælge anden job situation. Det kan vi alle. Spørgsmålet er vel snarer om man så ønsker det?
  Og hvilke konsekvenser er der ved at blive, der hvor man er? Og hvilke konsekvenser ville der være, hvis rammerne/jobbet blev ændret?

 6. Lidt sen reaktion på fridag med Sofus! Jeg er ny følger på blokken og hygger mig med at læse gamle indlæg! Det var da en underlig betragtning om at være selvstændig! Det er jo ikke alle der bare kan smide hvad man har i hænderne for at være sammen med familien! Jeg har været selvstændig med turisme, og der er man på alle døgnets timer, med meget lidt forståelse fra omgivelserne!!! Alle vil deres børn, og nyder det når tiden byder sig! Jeg tog min unge med på rolige dage, og ansatte en barnepige! Jeg var altid i nærheden! Mindst 6 uger væk om vinteren! Man skal jo ikke opgive sine drømme fordi man har børn- sætte drømmene på standby- men så er toget måske kørt mens man har bagt boller så pas på derude med at give andre kvinder dårlig samvittighed! Det er sjældent man hører om børn der faldet ned eller i potten af mødre og fædre for den sags skyld ,af forældre der er iværksættere som det hedder i dag!!! Det var bare et lille suk fra Rikke J

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *