Interview: Årets Største Boligtrends

RIB 2

Rikke Blæsild er den ansvarlige designer for det danske interiørbrand Lene Bjerre. Måske husker du, hvordan brandets kollektioner så ud engang – fine plisserede lampeskærme og blomsterprints, men meget er sket, og brandet præsenterer nu kollektioner, der får mig til at tro, at jeg virkeligt IKKE har så meget som en tallerken i mit hjem, og jeg (igen) er nødt til at begynde forfra. Fordi brandet er så latterligt pænt, har jeg spurgt Rikke om hun lige ville fortælle os lidt om designprocessen, ideerne og efterårets produkter. Det ville hun heldigvis gerne, og her er hendes svar:

Hvordan begynder du arbejdet med en ny kollektion?
Vi starter med at samle alle oplysninger, rejsebilleder, tendenser, følelser og ideer som vi har samlet løbende. Først farver, så materialer, overflader og tendenser vi mener er relevante for os – og så begynder den nye kollektion så småt at tage form.

 Hvorfra kommer inspirationen til jeres efterårskollektion i år? Og hvordan kan man som udeforstående afkode hvor den eksempelvis bliver til et produkt?
Vi har ikke en specifik inspiration, det kan være mange steder fra, følelser og oplevelser der giver et bestemt udtryk, farve eller form. Men vi har feks på AW15 brugt naturen som inspiration, og ud fra det lavede vi rustikke trælamper, og brugte den grønne marmor i stedet for en mere traditionel hvid.

living (12)

Hvilken trend ser du som den vigtigste og måske endda mest holdbare, indenfor boligen nu? Og hvordan fortolker i hos Lene Bjerre den?
Vi vil gerne have udenfor indenfor dvs mere grønt, flere planter og gerne masser af fine potter med grønt i. Vi har masser af flotte planter, potter også dem man kan hænge op. Tendensen er en mere afslappet bolig, feks med store træbrædder til køkkenet, til at servere mad på eller stille en stor bunke lys på. Det varme nære udtryk er også en stor tendens – derfor har vi brugt mere guld.

Forside_ 2931

Hvis jeg skal vælge én ting til at pifte mit hjem op med til efteråret, og gerne én der er tæt på trenden – hvad skal jeg så vælge og hvorfor?

Uhhh den er svær, kun én? – Mine tre favoritter er vores grønne marmor lampe, træmåtter til badeværelset og førnævnte træskærebrædder – er også ret vild med vores nye rustikke guldbestik

cooking3_ 2933

woodboards

Indretning er næsten blevet en nationalsport i Danmark – hvorfor har vi så stort fokus på vores hjem, tror du?
Fordi vi bruger så meget tid indendøre her i det kold nord – og vi vil rigtig gerne at vores hjem også afspejler hvem vi er. Og så er det da super skønt at bo et sted hvor man bare nyder at kigge rundt…

living10_5294

Du kan browse universet her – og hvis du ikke finder det du søger, kan man ringe til Lene Bjerre her.

3 kommentarer

  1. EJ men hvor er det bare pænt det hele. Kiggede lige hele kataloget igennem og blev helt hooked på den mere rustikke udgave af det ellers hittende sorte bestik. Dog kan jeg se det ikke er på hjemmesiden endnu, så må nok lige væbne mig med tålmodighed 🙂

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *