Plante-Misundelse & Selvfølgeligheden

På Mallorca kom vi forbi det største, smukkeste og mest frodige figentræ, jeg nærmest nogensinde har set. Jeg elsker figentræer og synes de er så smukke; så jeg har investeret i to til kolonøjseren. De ser sådan her ud:

IMG_7640

(billedet er knipset den ene dag solen skinnede, inden vi have malet koloen himmelblå). Den ene plante har faktisk en enkelt figen på sig. Når man så står over for så vild en frodighed, som vi gjorde på Mallorca, hvor appelsintræer vokser i vejkanten, og hvor lime er noget man plukker, så kommer jeg altså til at undre mig over, hvad det mon gør ved folk – og ét folk, at vide, at alt, hvad man nærmest putter i jorden vokser, gror og giver noget. Herhjemme skal man ase og mase og bede om godt vejr, for at æblerne rent faktisk modner, og der, dér plukker man vitaminbomber i vejkanten. Vejkanten er så også ofte et sted man bare læsser sit affald af, op ad træerne. Ser man det mon overhovedet? Opdager man hvor vildt det er, at man kan plukke appelsiner? Ligesom vi tit og ofte glemmer at vand ikke bare er en selvfølge, eller at vi er privilegerede med nogenlunde ren luft selv i de største byer? Opdager vi det? Nå, men tilbage til figenerne, som virkelig var en fryd:

IMG_7730

IMG_7729

3 kommentarer

  1. Det der med at plante i krukker er lidt svært … Det ser så nemt og selvfølgeligt ud, når de lærte gør det på tv, men i den virkelige have-verden hos sådan nogle som dig og mig, så går det sjældent godt. Så find hellere et godt, lunt sted i haven – gerne op af huset mod syd – og plant dine smukke figenplanter ud der. Der kan deres rødder brede sig og selv hente vand, som de lyster. Bare et lille råd efter mange års erfaring og skuffelse med krukkeplantning.

  2. Vil også så gerne have et figentræ. Har bare ikke det perfekte sted at plante det. Troede så det kunne gå med krukke, men vil lytte til Charlottes gode råd.
    Jeg tror bestemt at naturen påvirker vores temperament og syn på verden.
    Man må da blive gladere når man lige kan gå ud og plukke en appelsin!

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *