5 ting jeg har lært af at holde sommerferie

Det der med ferie, har jeg prøvet for første gang i år. Altså rigtigt ferie. 3 uger! Jeg kan helt ærligt ikke huske hvornår jeg sidst havde så lang tid fri. Måske var det den sommer hvor jeg var fyldt 11, inden jeg begyndte at arbejde hver sommer? Men i år har jeg holdt ferie. Rigtig ferie. Hele tre uger. Sammen med ungerne og både rejst og været i koloen. Det har ærligt talt været fantastisk. Og jeg har lært noget!

IMG_7760

 1. Ungerne falder ned

Stille og roligt sker der noget med ungerne, de falder ned. Nogle gange falder de også op, og mener at det nu er tid til at tage den store konflikt som (åbenbart) har ligget og ulmet siden de var to dage gammel. Så bruger man timer, kræfter og al den opdragelsesmæssige goodwill og ditto kompetence man kan opdrive, opdrager til den store guldmedalje, og så er alt fryd og gammen.

 1. Rosé

Rosé kan med fordel indtages efter punkt 1, og jeg har opdaget at rosé er en stærkt undervurderet vin. Den går virkeligt til alt. Også pommes frites og frysepizzaer. (Rosé kan også indtages efter punkt 3, erkendelse af punkt 4, samt når man overvejer, hvordan man skal leve med punkt 5)

IMG_1410

 1. Fast food.

Man begynder med at tro at man skal springe over hvor gærdet er lavest hele ferien, indtil éns afkom bedende ser på én og siger: Mor, kan vi ikke få rigtig mad? Sådan noget du laver i en gryde?

 1. Sukkerpolitik er en regulær fis i en hornlygte

Vi er nu der hvor vores børn siger nej tak til is. Nej tak til slik. Nej tak til kiks. De gider ikke mere. Den omvendte sukkerpolitik har virket.

 1. Ferie er vanedannende

Det er det. Det der med at komme ned i gear sammen, trække vejret stille, lade putte-tider, hente-tider, spise-tider og princip-tider flyde og bare være. Og nej, jeg havde aldrig troet jeg skulle nå der til. (Retur til punkt 2).

 1. Arbejdet er forløsende

Det vidste jeg godt i forvejen, så det er ikke på den måde noget jeg har lært, og dermed ikke med i de fem punkter. Men det der med at komme tilbage på arbejde. Det der med at sidde ved sit skrivebord med kaffe, en telefon og en skærm, der hverken viser filmen Herkules (Sofus har set den 68 gange, men alt hvad der er uhyggeligt, bliver der indkaldt en forældre til, så dermed har jeg også set den 68 gange…) eller bliver brugt til at undersøge de geologiske omstændigheder ved mammutudgravninger (Elias…), men man kan få for sig selv – er VIDunderligt. Det samme er det at tisse alene uden samtale med et barn om hvad det er der klør på barnets ryg (myggestik).

5 kommentarer

 1. Mine unger nåede også nr. 4 – de bad ikke om is, slik eller lignende efter et par uger… Tror dog ikke den holder i længden 😉 kh. Birgitte

 2. Kære Birgitte – måske ikke, men det er da så fedt at de rent faktisk har en bund… KH J

  Kære Tina – TAK; jeg tror jeg bliver hængende… Kh J

 3. Fuldstændig med på rosé og ‘ned i gear’ – begge er vanedannende:-)
  Og så har jeg taget mig selv i – flere gange – at snuppe noget chokolade i smug, mens sønnen guffede rugbrød, fordi det bare virkede forkert at spise usundt, når han nu bad om sundt:-)

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *