Feriekoden er knækket

Der er noget med det der ferie, som jeg tror jeg først rigtigt har fattet i år. Jeg har ikke rigtigt været god til ferie – mest fordi det har været svært at have mulighed for det, i de gøglerliv vi lever. Men nu er nøden knækket. For eksempel er det en rigtig god idé ikke at være hjemme al den tid, vi holder ferie, for så kunne man jo liiiiiiige svinge forbi kontoret / studiet / et møde. Eller sige ja tak til Grøn Koncert som Johan gjorde sidste år. Men ferien i år har skubbet Johan, Sofus, Elias og jeg er endnu tættere sammen, og det er det allervigtigste. Og jeg er så vild med det. Alt det, det gør at have tid. Og masser af den. Mere end man ved hvad man skal stille op med. Så megen tid at man gerne må spilde den, og hvor man opdager at jo mere tid man spilder, desto bedre er den brugt. Alt det er nyt for mig. Som i: Skinnende, blankt og nyt.

Det med at have tid til at tage konflikterne med treårsdrengen indtil de ikke bare er taget, men ikke gør nogen ked af det mere, til at snakke længe om universet med Elias, og til at forstå præcis hvad forskellen er på en havskildpadde og en kæmpe landskildpadde (Sofus), og at al den tid vi bruger sammen på de dele, er rolig og god. Jeg synes vi har en hverdag, som kan fejres, fordi den er god og gør os glade. Men dén har vi også brugt tid på at bygge op og lære; måske er det faktisk det samme med ferier? Det er også en disciplin, der skal læres. Og jeg tror sgu vi har knækket koden. For denne sommer, den går over i historien, som den tætteste vi har prøvet.

FullSizeRender-9

IMG_1342

4 kommentarer

  1. Dejligt, at har lært værdien af ferie:-)
    Jeg stornyder selv den der ferie, hver eneste gang og år ingen undtagelse, da vi har sejlet på Sommertogt i 3 uger, fedt!

  2. Ferie i meget lavt tempo er guld værd, i hvert fald så længe der er børn med. Jeg har de sidste mange år holdt ferie på den måde (på bondegårdsferie) og selvom jeg til tider godt kunne ønske andet, så er det bare DET mine børn synes er rigtig ferie. Og må også indrømme at jeg slapper så vanvittig meget af i det, og det er sådan en skøn kontrast til hverdagen. Bare det at gå og planlægge hvilke bøger der skal læses i de uger, er sådan en skøn optakt til ferien. Hvor tit får man lige læst flere bøger på et par uger 🙂

  3. Det er da dejligt for Jer! Jeg er selv ret god til ikke at lave planer og så se hvad der opstår. Det er jeg blevet med årene. Har opdaget at det tiltrækker vennernes børn (som snart ikke er børn mere ). De kommer gerne og tøffer rundt sammen med mig. Selvom der ikke sker det store. Vi går en tur til stranden, sludrer, samler sten og skaller. Bager snobrød. Plukker blomster os. Det nyder de meget.

  4. Det lyder så skønt. Hvor bor I? Vi overvejer en mini familieferie til Mallorca i efteråret og det kunne være dejligt med et godt tip til et sted at bo.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *