Kolonihave Essentials Når Efterårsstormen Raser – om sommeren

IMG_7658

Vi har boet i kolonihaven den sidste uge. Det har regnet, det har lynet, det har tordnet og ja, det har stormet. Der har været kastevinde, og vindstød og kuling og én enkelt himmelsk dag med hedebølge og besøg i Dragør Strandbad. Vores lejlighed er ved at blive “renoveret”. Jeg ved faktisk ikke hvad jeg skal kalde det – for det er ikke hele lejligheden, men halvdelen, og det er ikke sådan at der ikke står en væg på samme sted som før, når de er færdige. Men 140 års tapeter bliver revet ned, der bliver lagt nyt strøm i væggene, og det hele bliver malet – I FARVER! Det betyder at jeg ikke har mine ting omkring mig, og at jeg ikke har været hjemme i snart 14 dage. Det er meget mærkelig, og selvom jeg troede jeg ikke var sådan en type, der holdt af ting, må jeg erkende, at jeg SAVNER ALT MIT TØJ. (MINE SKO!) Jeg savner at have alle mine bøger fremme, og jeg savner at vide hvor alting er. Men heldigvis har jeg nogle af mine yndlingsting med herud i koloen, og fordi det jo er efterår har vi ikke rigtigt brug for sommertøjet, men snarer for at rulle os i alle de lag tøj vi har med herud.

På grund af kulden, fordi jeg savner alle mine ting, men så også fordi jeg simpelthen er ved igen at lære at man trænger til at have farver på ind i mellem, er  jeg (igen) blevet SÅ glad for den kimono jeg købte i foråret på Zara.com.

Den er udsolgt nu, men de har en stribe fine kimonoer på udsalg nu. Blandt andet en meget smuk en med lange frynser.

IMG_7660

Selvom vejret ikke er med os, bruger jeg solcreme hver eneste dag. Jeg er meget mere udenfor, når jeg er her i koloen, uanset vejret, end jeg ellers er, og jeg har et arsenal af solbeskyttelse til enhver anledning. Jeg vil gerne anbefale den her, hvis du løber, eller graver have (eller maler hus…), og sveder lidt mens du er udenfor.

IMG_7652

Coola hedder den, og den er “økologisk” på den måde at forstå at selve solfaktor-delen er konventionel (så vidt jeg ved kan det ikke rigtigt gøres anderledes), mens creme-delen og alt det andet er økologisk. Denne udgave er meget meget nem at påføre med sprayen, den klistrer ikke, og man kan holde ud at være aktiv med den på. Nu hedder den så også Coola Sport, så jeg går ud fra det har været hensigten. Men den ér god. Du kan eksempelvis finde serien her.

IMG_7650

Og så er der denne stribe. Farver, perler og glimmer, og jeg kan ikke få nok, og synes SLET ikke der hænger nok på armen. Hele striben er fra damen her.

Så ja, lidt har jeg med – og jeg glæder mig til at rulle mig i resten.

5 kommentarer

  1. Det lyder spændende Julia. Med opgradering af lejligheden. Vi er selv i gang med at friske stue, køkken og legeværelset op. Lappe revner og huller i væggene, nye fodpaneler og naturligvis en ordentlig omgang maling. Vi har ikke malet siden vi flyttede ind for 7 år siden, så det er ikke småting man kan finde på væggene. Fedtede børnefingre og tegninger (!).. Og der er spor efter scootere der har hamret ind i væggene og dørkarme. Tre børn har sat sine spor (ikke kun på min krop). Her bliver så fint nu.. Har også købt ny reol og må simpelthen have en ny lænestol. Wegners skalstol .. Suk. Den er så smuk. Det bliver altså ikke før børnene er blevet større.

  2. Kære Line – ej, hvor lyder det fedt! Ja, det sætter simpelthen bare sine spor. Vi endte med at smide sofaen ud. Den var udkørt af amninger i skrædderstilling, febersyge børn og generelt liv levet i den. Men nej, vi køber heller ikke en ny; vi leder efter noget brugt, som kan tåle børn og leg. Kh J

  3. Farver på væggene lyder så godt. Er virkelig træt af alt det standard-hvidt. Overvejer selv bløde pasteller a la engelsk landidyl på mine nye vægge. Kunne være skønt, hvis du viste dine nye farver frem, når I kommer hjem igen, Julia.

  4. Åh ja sofaer kan virkelig blive klamme. Vi har en hvor betrækket kan vaskes i maskinen. Det er så fedt.

    Held og lykke med ombygningen. Og ny sofa.

  5. Kære Julia – stort tillykke med din nye fine blog! og den der Kimino har jeg også – havde tænkt den var til fester – men bor nærmest i den – fandt den i Basel i sommerferien 😉

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *