Vi Skal Male Koloen (og jeg mangler et trick)

IMG_0097

Det meste af forsommeren har været våd og regnfuld, så vores projekt med at få malet kolonihavehuset har trukket ud. Eller: Vi er ikke kommet i gang endnu. Hele huset skal males udenpå (hedder det det?), og efter sidste fadæse har vi søgt professionel hjælp; det betyder at vi i går stod hos Flügger for at få råd og hjælp. Vi stod der i butikken i går formiddags med to drenge på speed. De kunne simpelthen ikke stå stille. De væltede rundt, løb efter hinanden, var flade af grin og gemte sig bag de store spande. Jeg hævede ikke bare stemmen til sidst, jeg råbte. Den der tog det mest roligt var det venlige menneske bag disken, som mens han stille og roligt rådgav os om hvordan vi greb projektet an, hvordan vi skulle rense huset af inden malingen, og hvordan man skulle dyppe penslen i spanden for det bedste resultat, smilede til ungerne, lod dem trykke på knapper, og bare var flink. Det er satme sjældent man møder den slags overskudstyper!

Nå, men huset skal være blåt. Jeg har tidligere fortalt om det farvekort, vi fik fra Flügger, som de har lavet sammen med Nationalmuseet ud fra nuancer brugt i forskellige perioder på huse og vægge i Danmark. Vi valgte denne blå nuance:

IMG_1144

Med råd fra den tålmodige ekspert hos Flügger valgte vi ikke den helt hvide til stolper, døre, vindueskarme etc, men denne mere cremefarvede hvide:

IMG_1143

Vi går stille og roligt i gang i denne uge, og eftersom ungerne jo er med, går det nok ikke hurtigt med det store skift fra grøn, grå og sort til hvid og blå. MEN: Hvad gør man med de planter der vokser tæt ved huset? Har du et trick? Skal man fjerne dem, eller kan man redde lavendlerne? Lad mig endelig vide, hvis du har en idé.

10 kommentarer

 1. Lækker farve! Det bliver jo ren kolo idyl 😉

  Mht. planterne, kan de så ikke reddes med lidt afdæknings plast? Forudsat at i når at få malet huset på ca. 2 dage, så plasten kan fjernes igen. Det burde de kunne holde til, især hvis de bliver vandet godt inden. Hvis de står klods op af væggen, så kan plasten spændes “rundt om” planten med et par pløkker, så i også kan male bagved dem.
  Jeg ved ikke om de vil kunne klare en flytning, jeg har mistet mange fine planter i forsøg på at flytte dem andre steder hen.

 2. Lavendler er meget hårdføre, træk dem lidt til side med noget pap eller lign. lige når I maler der hvor de står, så skal det nok gå. Og knækker der et par grene af, så kommer der nye næste år 🙂

 3. Jeg vil også anbefale at I laver en overdækning enten med plast eller filt. Det sidste giver ikke varmeskader. Det kan plast let gøre her i tropiske Danmark.
  Stor hilsen
  Preben Thomassen

 4. Kære Julia
  Hvad med fiberdug over planterne? Så kan de stadig ånde imens I maler. Alternativt kan man klippe lavendlerne lidt ned
  Kh Marie

 5. Jeg tilslutter mig de andre…..lavendler er ikke så sarte! Du kan osse flytte dem…jeg har omplantet mange lavendler….eller måske klippe dem ned, de kommer jo troligt efter hård beskæring hvert forår!
  Mvh Henriette
  PS Vildt flotte farver I har valgt til huset!!

 6. Jeg har lige malet soklen på vores hus hele vejen rundt, og der står også lavendler på af muren. Jeg lagde en presenning mellem mur og planter, som hvilede lidt ned mod lavendlerne. Planterne lagde sig lidt ned bagefter, men her få dage efter har de allerede rejst sig igen.

 7. Jeg istemmer de andre. Vi har gjort det med store planter, at vi har “pakket” dem ind i et net (man kan købe rigtige net til planter, så fuglene ikke sidder i træerne, men vi brugte bare de billigste net, som vi kunne finde) og så på indersiden (mod huset) lagde vi et stykke tynd plast. Det skal jo kun være på i 2-3 dage, og det kan planterne sagtens overleve…og net kan bageefter bruges som boldnet (praktisk!). Sådan passede vi på en flot lilla syren, som stod tæt på.

 8. Jeg ser at du har fått gode tips til Lavendelplantene dine når du skal male. De er meget Hardcore og tåler mer enn du tror. Jeg har også flyttet mine mange ganger, men hadde bare tatt noe rundt dem mens det ble malt rundt omkring.

  Noe annet jeg lurer på……har dere toalett i koloen, eller er det et felles sted dere må gå? Det er jo så liten plass i disse kolonihus.
  I morgen drar jeg på Kjærestetur med min Mann, til Skagen. Jeg krysser fingre for at DK ikke regner for meget disse to dagene……

 9. Kære Alle – hold nu op hvor er I søde og hjælpsomme! TAK! Jeg viser billeder efterhånden som vi kommer i gang med arbejdet. KH J

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *