Om at skynde sig hjem

IMG_0568

I går skyndte jeg mig hjem. Jeg var for første gang på Folkemødet på Bornholm, fordi jeg skulle lede en debat, afholdt af Danner, som handlede om voldsramte kvinder, og hvad man gør / bør gøre / kan gøre, når kvinderne skal ud af krisecentret og ud i deres helt eget liv igen. Det arbejde kaldes for efterværn, og er ikke højt prioriteret i det store offentlige system. Danner og mange andre krisecentre arbejder hårdt på at den støtte kvinderne har brug for, rent faktisk kan tilbydes dem.

Nu har jeg været fordybet i denne sag i nogle uger, men det er simpelthen ikke til at forstå, hvilke oplevelser nogle kvinder gennemlever og kommer igennem. Jeg har så stort respekt for Danners arbejde og deres måde at håndtere dette konfliktfyldte område på, og ikke mindst de kvinder, der rejser sig efter at have været voldsudsat. Og jeg kan ikke sige det tit nok: for 55 kr om måneden kan du hjælpe Danner i deres arbejde. Hvis du vil det, kan du klikke her.

Efter debatten var slut, skyndte jeg mig hjem. Mere end jeg behøvede. Jeg havde i virkeligheden en overnatning til i dag, søndag, og en billet hjem i dag, men da det gik op for mig at jeg kunne komme hjem, kramme ungerne og Johan og vågne op med dem her til morgen, kunne jeg simpelthen ikke finde ud af at blive. Så jeg tog hjem. Krammede, kyssede, sov og vågnede, og følte mig så uendeligt taknemmelig.

4 Comments
Previous Post
Next Post