Krudt Eller Ukrudt?

IMG_7348

Et af de helt store mysterier i mit nye haveliv, er hvad der er krudt, og hvad der er ukrudt. Det kan nærmest blive et etisk og moralsk dilemma. For eksempel er jeg kommet til at rive nogle ting op med rode, som jeg plantede sidste i år, fordi det i år lignede ukrudt. Det var det så ikke lige. Samtidig er der ukrudt, der er så pænt, at det i virkeligheden ikke burde flyttes. Og her kommer det etiske og moralske ind: For skal de flyttes bare fordi de selv har besluttet sig for, hvor de skal stå? Sådan endte det.

Disse små blå yndigheder her (det er ikke forglemmigej, vel? Hvis du ved hvad det er så skriv det meget gerne), har for eksempel invaderet urtebedet. Og på en eller anden måde gør det dem vel så til ukrudt? Fordi de står det forkerte sted? Igen: Ikke et særligt etisk eller moralsk bekvemt spørgsmål: Skal noget flyttes fordi JEG synes det står det forkerte sted?

Urtebeddet så sådan her ud forleden:

IMG_7343

Mynte og purløg var nærmest kvalt i fine blå dimser, som jeg så rensede urterne for. Og stillede dem på bordet i en gammel syltekrukke, hvilket jeg tænkte gav mig en slags moralsk oprejsning.

IMG_7358

IMG_7359

13 Comments
Previous Post
Next Post