3 Nødvendigheder i Kolonøjseren i Maj

Maj er blevet til april i år, hvor man ikke ved om det regner eller ej. Men Maj er også blevet den smukkeste blomstrende måned, som jeg nærmest ikke kan huske, jeg har set det før. I Kolonihaven er jeg kommet til at grave planter op, jeg selv plantede sidste år, fordi det lignede ukrudt, og der er stadig virkeligt meget at gøre, før der bare er nogenlunde styr på haven. Jeg ved ærligt talt ikke hvor jeg skal begynde, så jeg graver løs, og regner med at få styr på det. Vi har beskåret æbletræet, vi har gravet rødder op af fældede træer og jeg har sået. Vi har forresten også købt en kødædende plante, som drengene fodrer med tissemyrer, hver weekenden. Det er overraskende uhyggeligt at se sådan en “mund” klappe sammen om en sagesløs myre.

Men når man ikke ved om det regner eller sner i koloen, kræver det sit. Jeg har fyldt en skuffe med tegnesager og den slags, men det skader alligevel ikke at have en kage stående klar. Den her Citronmåne fra Skærtoft Mølle er en fest, og Sofus kan næsten bage den selv. Man tilsætter det våde, og den smager efter sigende himmelsk. Vi bagte chokolade-varianten i sidste weekend, og Sofus var yderst tilfreds.

IMG_7316

Og fordi jeg stadig prøver at regne ud, hvordan det der fra jord til bord rent faktisk fungerer er jeg fordybet i den smukkeste bog. Naturdagbog fra en engelsk dame handler ikke kun om haven, men om årstidernes skiften, og er både smuk, poetisk og brugbar. Den bure være standardudstyr i en hver have – og noget af det der gør den så fin, er at den ikke bare handler om møggreb og hvordan man sår en ært, men er mere prosaagtig. Du kan læse mere om den her. (Jeg kunne ikke finde den på Saxo, men den udkom i marts i år på Lindhardt og Ringhof, så jeg er rimelig sikker på den ikke er svær at skaffe på biblioteket eller hos din lokale boghandler).

IMG_7310

IMG_7311

IMG_7312

Så er der det med havehænder og fødder. Jeg har fået hjælp fra en uventet kant, nemlig fra Ilse Jacobsen, som har lanceret en serie af hudplejeprodukter. Denne fodcreme er fed, god og trækker hurtigt ind. Så når det regner i koloen, og der er tid til at værne lidt om sig selv, fordi ungerne leger, graver efter orm, eller spiser den kage, vi har bagt, så er der også tid til den slags.

IMG_7315

5 kommentarer

 1. Jeg har længe haft kik på den hudplejeserie – har bare ikke fundet nogle anbefalinger før nu 🙂 Så tak for tip!
  Må man spørge? Har I både toilet, bad og køkken i kolonihaven?
  Kh. Birgitte

 2. Kære Birgitte – Jeg har “kun” prøvet fodcremen, som virkelig er god. Vi har lille bitte køkken, toilet og håber på en bruser inden for de næste par uger. Kram

 3. Kære Julia.
  Dee 3 ting må jeg eje! Vi har nemlig lige købt kolonøjser (for 14 dage siden) og jeg kunne så meget genkende det du skrev med ikke helt at vide hvor man skal begynde (ja faktisk alt det du skrive rom kolonøjseren ;)), så jeg kommer til at gå igang alle mulige steder og i weekenden startede jeg med at male huset – og så blev det så regnvejr om natten! Men det er skønt og man fatter ikke hvor dejligt det er før man har prøvet det – man er bare sammen på en helt anden måde derude. Hvis du har gode tips til “nybegynder-kolonøjser-ejere” må du endelig ikke holde dig tilbage med at øse ud af dem 😉

  Kram

 4. Puha med slå fejl – man skulle tro jeg havde drukket 😉
  Er sikker på at du forstår hvad det er jeg forsøger at skrive 😉

  Kram

 5. Hej Louisa! Slåfejl er mit mellemnavn… Det sker hele tiden. JA! Det er SÅ dejligt med en kolo! Jeg lover at jeg skriver herude om alle erfaringerne og alle brølerne. Tillykke med den og nyd den! Kram J

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *