Børnetøj, Miljø & Kvalitet

IMG_7304

Hvis vi følges ad på instagram (jeg hedder @lahmekommunikation), så så du måske, at jeg var konferencier ved en event på Nationalmuseet i mandags. I forlængelse af et fælles nordisk ministermøde, blev der afholdt en konference i bæredygtighed, mode og tekstilproduktion. Eventet hed: Nordic Sustainable Fashion & Textile. Der præsenterede jeg en lang række virkeligt dygtige talere (inklusive et par ministre), som fortalte om ikke blot hensigter, men også erkendelser, arbejdsprocesser og viden om, hvordan man kan skave mode og tøj på en bedre måde. For eksempel producerer de fiskeskind i Island – det er meget smukt, og ikke mindst slidstærkt. Men hvis ingen ved det findes, er det jo lidt svært at tænke med i en produktion, og i et design.

Nå, men der er mange valg, vi som forbrugere kan få lov til at være med til at træffe. En ting er at forbruge mindre, noget helt andet er at forbruge bedre. Altså købe grundlæggende lidt bedre varer, som holder. Jeg tror på at vi hver især kan gøre en forskel. Og så kommer man jo til at tænke over, hvad kvalitet er – for er det at tingene er produceret ordentligt? At de er dyre? At de holder?

En af vores kunder, Bilka, gør det latterligt godt i børnetøj. Et sæt undertøj, som det jeg har vist ovenfor er fra BILKA, koster 79 kr , mens et sæt nattøj (se nedenfor) koster 149 kroner og bærer EUs ecolabel. Det kommer altså fra en miljøcertificeret produktion. Elias og Sofus har en del allerede fra det, og det sidder virkeligt godt. Smalle bukser og ikke så meget stretch at en undertrøje er vasket i stykker på tre vaske. Er det kvalitet? For mig er det. Også selvom det ikke er dyrt.

IMG_7305

IMG_7307

3 kommentarer

  1. Bilka og Føtex og deres Mads & Mette og VRS serien er da genialt. Jeg er personligt vild med, at man kan få så meget “neutralt” tøj. Eksempelvis en fin enkel sort/hvid stribet t-shirt, ensfarvede baggy knickers eller en fin lysegrå t-shirt kjole osv. uden en masse farvetryk og print – men tilgengæld i en lækker blød eco kvalitet. Det er nyt for mig – min ældste lokkede mig i føtex pga. de dyrekort man kan samle, og fra nu af skal jeg da shoppe meget mere børnetøj der – og klappe i hænderne hver gang vi køber godt og billigt børnetøj.

  2. Er også glad for tøjet fra Bilka/Føtex. Men min dreng skal snart op i str 134 og tøjet stopper ved str 128. Nogle ideer til hvor jeg nu skal shoppe nattøj, undertøj og t-shirts ? Som er bæredygtigt på pris og kvalitet ?

  3. Kære Sara! Jeg er også helt vild med det! Og mine unger er også vilde med samlekortene på en næsten besat måde.

    Kære Grith, jeg spørger lige vores kontakter ved Bilka, om der måske er noget i deres VRSkollektion, der rammer det samme. Jeg vender tilbage.
    KH
    J

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *