Forårsklar og Ekstra Overskud

IMG_7246

Foråret er over os, og det betyder at jeg ser min egen tørre hud i øjnene og besluttede at gøre noget ved den. Og det gjorde jeg så.

IMG_7248

For nyligt var jeg på et kursus i dermatologi (laaang historie), hvor jeg lærte at naturlige slibekorn i bodyscrub, er meget hårde ved huden. Salt, sukker og kaffegrums, har nemlig skarpe kanter og flere af dem, så man – især i ansigtet – kan gøre mere skade end gavn. Jeg har derfor prøvet L’Oréal Paris’ Sublime Body Exfoliator, som jeg virkelig godt kan lide. Jeg forstår ikke helt at den skulle være mindre hård, for den tager altså også fat. Jeg er begyndt at bruge den meget drøje Nutrisoft bodylotion, som er meget fed. Den er ikke fedtet, men den er smækfyldt med fugt, og huden bliver simpelthen så pæn. Næste skridt er at komme i gang med en lille smule selvbruner, så ben og arme er en mindre køleskabsgrå version af hvid.

IMG_7249

En veninde stak denne i hånden på mig, og lovede at den er fantastisk. Maybelline Dream Sun er solpudder uden forstyrrende glimmer, så man kommer til at ligne en discokugle. Når man får lidt farve, synes jeg faktisk at glimmer er helt på sin plads, men lige nu er det jo så noget i retning af køleskab med refleksbrik, og det klæder i hvert fald ikke mig. Jeg bruger den med en børste på kinder, lidt på næseryg og en smule i panden.

IMG_7250

IMG_7251

IMG_9597

Jeg købte denne røde Essie i min lokale matas den første dag solen skinnede i 100 år. Der skal røde, korte negle til om foråret. Ikke kun i Paris. Også i Danmark.

Og så har jeg set i øjnene at hud og hår behøver hjælp, så jeg er gået i gang med bvitaminerne igen:

IMG_7252

Jeg satser hårdt på at solen hjælper lidt på vej, og at de lysere tider på alle måder kommer med overskud, rosé og mulighed for at droppe strømperne. Glædelig tirsdag derude!

5 kommentarer

 1. Jeg er også begyndt på B-vitamin her for et par uger siden.
  Den bronzer ser lækker ud – jeg er ikke så meget til al det glimmer i bronzer, selv om sommeren. Foretrækker det som separat produkt, så man selv kan dosere.
  Kh. Birgitte

 2. Kære Julia
  Ærgerligt, at skulle slå skår i forårsglæden, men L’Oreals – og med dem mange andre konventionelle kosmetikfirmaers – alternativ til de åh-så-skadelige naturlige ingredienser er microbeads: små bitte stykker plastik (polyethylene), der ved brug skyldes direkte ud i vandmiljøet, hvorfra de bevæger sig videre ud i føden til dyr og mennesker. Og som om det ikke er slemt nok, er plastikstykkerne så mikrobittesmå, at de kan absorberes af tarmen, hvorfra de bevæger sig videre rundt i kroppen, hvor de ophobes og mistænkes for at være årsag til en række forskellige sygdomme. Det tror jeg, de glemte at fortælle på den der dermatologi-workshop…
  Det er møg-ærgerligt, at et uskyldigt ønske om købe sig til lidt velvære og selvforkælelse ikke sjældent ender med et miljø- og sundhedsfarligt plastik- og kemikaliebad, men det er ikke rigtig en løsning at lukke øjne for det, tænker jeg.
  Venlig hilsen
  Caroline

 3. Kære Birgitte B – ja, det er netop det, med den bronzer, og jeg er simpelthen så glad for denne.
  KH
  J

  Kære Caroline,
  Jeg blev helt bleg, da jeg læste dit svar, og derfor tog jeg med det samme fat i L’Oréal, som heldigvis var hurtige med et svar. Jeg har ikke forkortet eller redigeret, så hermed deres svar:

  “L’Oréal tager spørgsmålet om miljøpåvirkning meget alvorligt og arbejder målrettet på, at alle vores produkter har den bedste miljøprofil. Siden 1995 har vi haft vores eget forskningslaboratorium specielt til vurdering af vores produkters eventuelle indvirkning på økosystemer i vandmiljøet.

  Mikro-plastperler bruges, fordi de er mere skånsomme mod huden end f.eks. abrikoskerner eller knuste nøddeskaller. Undersøgelser fra kosmetikindustrien har vist, at deres bidrag til plast i havet er meget lille (under 1 %), men alligevel har L’Oréal besluttet ikke at udvikle nogen nye produkter med mikroplastperler som exfolierende middel, og arbejdet er i fuld gang med at finde andre løsninger i eksisterende produkter, så de vil være væk i løbet af næste år.”

  KH
  Julia

 4. Kære Julia.
  Elsker simpelthen dine billeder; “køleskab med refleksbrik” ;0) Jeg er også en af dem, som har køleskabsfarve, så jeg tror helt bestemt, jeg ved hvad du mener… Tak for smil på læben… Knus Jannie

 5. Jeg er helt med på, hvad Caroline skriver. Efter jeg så en udsendelse på DR1 om det (kan ikke huske navnet) tjekkede jeg alle mine produkter for mikroplastic – og dem, der indeholdte det røg fluks ud! I programmet fandt de mikroplastic i blandt andet honning. Det er vist ikke meningen :-/

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *