Du kan aldrig nogensinde gøre noget rigtigt

I de danske børnefamilier har vi det ad helvede til – eller det burde vi i hvert fald have, for den måde vi kører vores liv er forkert. Uanset, hvordan vi gør det. Vi kommer aldrig nogensinde til at gøre noget rigtigt. Du, derude bag skærmen, skal holde op med at arbejde. Du skal passe dine børn, ellers bliver de sindssyge voldspsykopater. Og dig, der går hjemme, du skal skynde dig ud på arbejdsmarkedet i stedet for at opdrage dine børn til at forvente at der går en kvinde rundt og løser alt det praktiske. Og dig, der giver dine børn slik om fredagen er skyld i at de bliver fede, og dig, der løber / træner / dyrker yoga, du skal lade være med at være sådan en egoistiskisk type, fremfor at lære dine børn at man kan blive glad for at røre sig. Og dig, der giver dine børn en ipad, mens du hakker og snitter og svitser alt muligt økologisk på en pande, du skal edderrøvme skynde dig at tage den fra dem, for de lærer aldrig (ALDRIG) nogensinde at spille bold – det ene udelukker nemlig det andet. Og dig, der er forelsket i din mand, skal passe på at den manglende opmærksomhed på dine børn, når du kysser ham god dag, ikke resulterer i at dine børn får for lidt øjenkontakt, og dig der er blevet skilt, du er skyld i at dine børn aldrig nogensinde får et normalt forhold til nogen. Og dig, der arrangerer legeaftaler for dine børn, fratager dem initiativ. Du der ikke gør det, du er skyld i at de ikke har et netværk.

Bare så du ved det. Ellers må du prøve at undgå at kigge i aviserne. Og bare gøre som du finder rigtigt – og måske skulle vi allesammen prøve at holde op med at tro at hvad der virker for os nødvendigvis må være godt for alle andre. Vi må stoppe med at argumentere ud fra vores egen navle, og tro at alle skal være enige, før vi har ret. (Eller læs dette for yderligere perspektiv.)

29 Comments
Previous Post
Next Post