Den findes virkelig – have-appen, du ikke kan undvære (og den er gratis!)

IMG_6474

Sidste år lærte jeg noget af det mest epokegørende i mange år: Jeg er havetypen. Ikke bare sådan lidt, men jeg er fuldblown kolonihavetype. Jeg vil gerne rode i noget jord, og jeg vil gerne lege landsby med kaffe over hækken og kager til andre folks unger. Det kom bag på mig, og det kommer endnu mere bag på mig, hvor ufatteligt meget jeg savner det. Jeg kan ikke vente til det bliver første april, og vi kan være derude igen, og i det hele taget synes jeg godt nok denne vinter har været lang.

Men: Jeg ved INTET – som i INTET om haver. Jeg aner ikke hvad der er krudt eller ukrudt, eller hvad der rent faktisk er noget, der er med vilje, og hvad der er en dræbersnegl. Jeg kan dårligt se forskel på mælkebøtte og purløg. Men i år er hjælpen fundet. I går surfede jeg lidt hjælpeløst rundt og faldt over denne app:

Skærmbillede 2015-03-08 kl. 22.10.10

Den kan simpelthen hjælpe dig med at se, hvilken plante du står med. Det er genialt. Jeg har afprøvet den på en buket tulipaner. Der virkede den, men jeg er forhåbningsfuld og regner med at den bliver min ven i sommer.

Du kan hente den her, og da jeg hentede den var den gratis. Jeg har googlet mig til at den lige nu kun findes til iphones, men også er på vej til androidtelefoner.

8 kommentarer

 1. Den app. har jeg længe ønsket mig. Mon der også findes en om biller og insekter (det ville glæde børnene)?

 2. Jeg har lige testet i egen have – krokus og vintergæk fandt den helt perfekt, erantis og anemone fandt den også, dog ikke som ‘første valg’, men det er ret let at genkende dem på en liste af muligheder. Skøn app.
  Dejligt at høre din glæde over haven, nogenlunde samme tur var jeg selv igennem for 7-8 år siden. Jeg havde åbenbart et uudnyttet sted i hjernen, det er nu fyldt op af plantenavne, dansk/engelsk/latin og billeder. Meget overraskende. Og dejligt. God fornøjelse i kolonihaven – kender du Monty Don fra BBC? Ellers må du google ham

 3. Kære Anne Mette, det er virkelig en sjov og god måde at beskrive det på! Og jeg har også den fornemmelse, af at de er et sted, hvor der er plads til at fylde på. TAK for testen! KH J

  Kære Rikke – det er i hvert fald værd at lede efter – mine unger, ville også elske sådan en.

  Kære Tina! Så godt!
  KH
  J

 4. Jeg blev glad over at læse om app’en, men jeg er bange for, at den skal bruges med et gran skepsis. Jeg er ked af at slå skår i begejstringen, men jeg hentede den og prøvede den på to planter, som jeg kender navnet på, og app’en gav mig henholdsvis ni og fem forslag. Der var bare ingen af dem, som var rigtige.

 5. Hei. Det lyder super godt, har selv problemer til tider med at se hvilke blomster det er, eller hvad de hedder. Men kan ikke hente den app som du henviser til. Den er ikke tilgænglig i den danske butik. Har iPhone men det burde ikke være et problem. Råd og links modtages gerne

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *