Æblecidereddikens Skønne Hemmeligheder

Ligesom det for nylig gik op for mig hvor mange kosmetiske og praktiske anvendelsesmuligheder kokosolien har, er det gået op for mig, hvorfor min mormor altid lugtede (det er med vilje jeg ikke skriver duftede…) af æblecidereddike. Hun gned sine ben med vat fugtet med eddiken hver aften. Nu falder jeg flere og flere steder over forskellige tips til anvendelsen af eddiken, så jeg tænkte at jeg lige ville samle dem her:

Hår:

En spiseske Æblecidereddike og en kop koldt vand giver fylde og glans til dit hår, hvis du skyller håret i det efter du har vasket det (og evt brugt balsam). Jeg fatter det ikke, men det virker, og jeg har selv prøvet det. Jeg har læst mig frem til at det er særligt godt, hvis man er blond, om det er naturligt eller ej, og gør noget godt for den blonde farve.

Hvis du har tendens til skæl så kan du massere en blanding af en del æblecidereddike og fire dele vand ind i hovedbunden inden du vasker hår. Dette skulle hjælpe på balancen i hovedbunden, og hjælpe med til at regenerere hovedbundens egne evner til at modvirke skæl.

Tænder:

For hvidere tænder og bedre ånde kan man blande en teskefuld æblecidereddike med 2 teskefulde bagepulver og børste tænder i det. Det virker. Men smager… hmmm… anderledes.

Ansigt:

Når du mærker en bums eller en urenhed være på vej kan du duppe den rensede hud med æblecidereddike inden du går i seng. Synes gør den antibakteriel, og de aminosyrer der er i eddiken gør noget godt for irritationen.

Du kan også lave din egen opstrammende toner ved at blande en spiseske æblecidereddike og 8 spiseskefulde vand. Porerne minimeres og huden bliver strammet op.

Negle:

Hvid du har neglesvamp (et emne jeg ikke havde regnet med nogensinde at tage op her), så kan man åbenbart kurere det med et bad af æblecidereddike.

 

18 kommentarer

 1. Har hørt det også skulle virke på fodvorter! Ved ikke om jeg ville børste mine tænder i syre, det lyder ikke så sundt for emaljen..

 2. Hej Julia,
  Tak for denne samling af Æblecidereddikes mange hemmeligheder. Hvis jeg må dele med én (min) hemmelighed mere, så er det, at den også er slankende og detoxerende, hvis man blander 1 spsk Æblecidereddike med et glas koldt vand og drikker det hver morgen på tom mave.
  Den er lige så god som: “one apple a day keeps the doctor away” 🙂

  Ha´en fantastisk dag!

 3. @Diana – det lyder interessant, men hvordan skulle det virke? Jeg drikker vand alene hver morgen. Det er også godt til at skylde urenheder ud af kroppen 🙂

 4. @Birgitte B: et glas vand om morgenen er også super godt 😉
  Der er mange dokumenterede gavnlige og slankende effekter af æblecidereddike, bl.a. at den øger mæthedsfornemmelsen ved at “holde” på maden i mavesækken i lidt længere tid. Den er også kendt for at opretholde et stabilt blodsukkerniveau dagen igennem.
  Noget andet jeg har læst er, at æblecidereddike er lavet af masser af æbler og ved hjælp af nogle bestemte mekaniske processer, som gør at alle enzymer, kalium og mineraler forbliver intakte. Jeg formoder så, at gevinsten må ligge i, at man får dem i højere og mere koncentrerede mængder ved at drikke æblecidereddike. Det er ligesom at sige: “Ten apples a day keeps the doctor away” – indtaget i en slurk! 😉
  (Prøv også at søge på google på : “hvorfor er æblecidereddike sund”)

  God dag!

 5. @Diana – tak for svar. Jeg må se, om det får en chance i mit vand 😉 og prøver også Google. Tak fordi du tog dig tid til at svare. Og god dag til dig også.

 6. Jeg tror nok jeg ville holde mig fra at børste tænder med et syreholdigt materiale som æbleeddike og bagepulver har mig bekendt ingen positivt virkning. Eddiken giver syreskader og bagepulver giver ondt i maven og slibeskader på tænderne. Drop hellere kaffen, theen og cigarretterne – så slipper du også for misfarvninger.

 7. Jeg drikker selv et stort glas vand med æbleeddike hver morgen, det giver en god start på dagen og mætter faktisk også meget. Det kan også anbefales hvis man har sure opstød. Derudover bruger jeg æbleeddike som del af en dressing feks. Det bedste er dog prisen og at det kan fås selv i min lille lokale Fakta 😉

 8. Giver Cathrine ret. Børst for Gud skyld ikke tænder i bagepulver og eddike. Det giver måske hvidere tænder, men ødelægger emaljen.

 9. Jeg har også lest at det er slankende å drikke litt eplecider- eddik. Ser at andre nevner det her også…..

  Ellers bruker jeg mye VANLIG husholdningseddik. Bla ved dårlig lukt ( feks hvis det er stekeos, eller røyklukt ) Ute kan du skvette litt eddik ( helst 7% ) på ugress. Og med eddik i skyllevannet når du vasker vinduer, får du blanke, fine ruter uten striper i……..
  Og ved vepsestikk, dypper man litt eddik på en sukkerbit, som legges på stikket. Det ble alltid gjort da jeg var liten, og jeg gjorde det med mine barn også.
  Eddik er et naturprodukt, så det skader ikke miljøet.

 10. Hvor meget æbleeddike bruger du til et glas (koldt) vand? Har selv forsøgt mig med det og ved ikke om jeg bruger for meget, for det river en del i halsen.

 11. Brug lidt natron og kokosolie til tænderne , smag til med pebermynte . Du kan evt komme himmalaya salt i også . Dette skader ikke emaljen .
  Om morgenen er det bedst at drikke en kop lunken / varm vand da dette både udrenser og er godt for vores tarme 🙂

  Pas på dig og dine 🙂

 12. Hej kære venner.

  Blot til info: Æble-eddike er IKKE det samme som æble-CIDER-eddike. Det er Æblecider-eddike som har de gode, sunde egenskaber. Dermed ikke sagt at al eddike ikke har sine egne stærke sider? Men produkterne er vidt forskellige, ikke mindst i pris, og det er sædvanligvis den dyre Æblecider-eddike der refereres til i sundhedsøjemed.

  SUPER TIP! Jeg havde fået nogle store vorter på ryggen. Fik min bror til at lægge en lille tot vat med æblecider-eddike på disse, og anvendte (for at holde på fugten fra eddiken) tape for at blive på vorterne. Efter måske 14 dage, kunne de nu døde, blødgjorte vorter let lige “skrabes af” med en negl. Ingen blødning, ingen smerte derved. Efter en kort periode med en smule sårdannelse, er vorterne 100% væk! De så indledende meget usunde ud, frygtede det var cancer…

  TIP 2: Min bror led/lider af generende, afskallende, røde hudproblemer i ansigtet, som ellers krævede en evigtvarende, usund kortison creme-behandling. Han smører nu dagligt områderne med æblecidereddike på lidt vat, og er nu helt foruden denne iøjnefaldende gene.

  Bedste hilsener, Morten

 13. Kære Julie! Jeg er først lige nu kommet til din blog, som jeg virkelig nyder. Jeg kender til dig i andre sammenhæng hvor du altid formidler dit budskab. Med på en meget fin måde jeg har et kommentar til dette indlæg! I 80rrne læste jeg til biopat, hvor jeg fik kendskab til molkosan som var en valle fra Østrkig mener jeg! Den blev af en eller anden årsag tsgrt af hylderne i 90erne! Den er nu erstattet af æblecidereddike, den er svampedræbene! Mjen en teske i et glas vand om morgenen holder candidssvamp i ave samt sukkertrang 1 teske i et gas vand igen før et måldtid hindre overspisnins! En blanding af vand og æblecidrreddike hjælper og på røde babynumser (endelig mild blanding da det ellers vil svide på barnet! På biopatskolen var molkosan et vidundermiddel! Jeg håber der er nogle der kan bruge imit indlæg! Jeg vil også skrive på bloggen omkring økølogisk krops og ansigts pleje! Vh Rikke J

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *