(Glutenfrit) Vaniljebrød (Kageerstatning…)

IMG_5540

Glædelig mandag! Jeg håber du har haft en fantastisk weekend! Måske endda med tid til lidt af det, man ellers ind i mellem kommer til at forsømme. Sofus og jeg bagte en kage i går, men jeg bagte også en slags kageerstatning…

Nogle gange kan jeg nemlig næsten ikke holde ud at det er SÅ svært at skaffe sig en kage uden gluten og helst også uden stivelse, som det rent faktisk er. Jeg elsker at bage, og især kager, men det er alligevel lidt småt med, herhjemme hos os.

Det er ikke nogen hemmelighed at jeg er vild med Urtekram, og med at de konstant kaster sig ud i innovation og produktudvikling, der gør livet lettere og mere smagfuldt for os, der gerne vil leve så økologisk som muligt.

Hos os, er vi så heldige at arbejde for og med Urtekram. Og det betyder blandt andet, at jeg synes jeg kender deres sortiment virkeligt godt. Alligevel var denne blanding undsluppet mig, og det er en synd og skam, for den er fantastisk! I modsætning til de meget mørke kerne- og nøddebrød får dette brød en lys farve og en sprødere skorpe.

Jeg har eksperimenteret med at putte 3 store spiseskefulde vaniljepulver i, og bage brødet med ganske lidt salt, og så har man altså nærmest en kage. Virkeligt lækkert.

IMG_5542

8 kommentarer

 1. Du kan også lave kokosmakroner (m kondenseretmælk) eller macarons, hvis du skal have glutenfrie lækkerier

 2. Tak for godt tips:-)
  Jeg øelv at være så økologisk som muligt og er vild med at finde nye produkter, som kan bruges anderledes end de måske lige var tiltænkt fra starten….

  En rigtig fantastisk mandsg til dig!

 3. Er det bare æg og så den blanding der
  eller putter du andet i også?
  Får det konsistens ligesom det mørke stenalderbrød?

 4. @ Anne – det gør det nemlig ikke! Og så er det jo “sundt”

  @Rikke – ja, æg og olie og samme konsistens.

  @Tine – tak kære du og i den grad i lige måde!

  @Lena – I KNOW! og jeg elsker begge dele!
  KH
  J

 5. Julia, hvis du ønsker kage – RIGTIG kage – uden gluten. Så kan jeg anbefale at bage en Gateau Marcel (vores datter på 8 er pjattet med dr’s Den Store Bagedyst, og de bagte kagen i programmet, og så skulle vi selvfølgelig selv prøve).
  Kagen er helt uden mel. Fuldstændigt. Og det er bare den lækreste chokoladekage med chokolade mousse på toppen.
  Den er IKKE for de hverken fedt- eller sukkerforskrækkede, men den smager himmelsk. Min mand lavede den opskrift, som han fik op med Google fra dr.dk/mad.

  Prøv den. 🙂

  ps. Jeg føler virkeligt med dig i forhold til den glutenallergi. Kage er jo vidunderligt.

 6. Hej Julia.
  Tusind tak for en god ide – hvis jeg vil bage “kagen” med smag af jul..hvilke krydderi(er) vil du så foreslå og hvor meget?
  :o) <3

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *