Om At Rejse Alene Med Storebror

IMG_5637

IMG_5624

IMG_5629

Elias og jeg kom hjem i går. Det har været en fantastisk tur; en af dem, man faktisk ikke har den mindste smule forslag til forbedring til. Nogle gange kommer man hjem og tænker, NÆSTE gang gør vi sådan eller sådan… Denne tur var perfekt.

Siden Sofus var på vej har Elias og jeg taget en rejse hvert år uden først Johan og siden uden Sofus og Johan. Jeg har tit haft brug for at have nogle oplevelser kun med og for Elias, og hver gang vi kommer hjem fra sådan en tur, har vi begge lært noget nyt. Denne gang fulgtes vi med Elias bedste ven Alfred, og Alfreds mor. Elias og Alfred blev venner i børnehaven, hvor de opdagede fælles passioner for tog og for at tale – længe. Togene er trådt i baggrunden, men de har stadig uendelige mængder af informationer, de deler med hinanden.

Mens Elias og jeg var været væk har Sofus og Johan hygget max igennem derhjemme. Begge vores børn har fået solo-opmærksomhed i fire dage, og fire dage, hvor der kunne tages individuelt hensyn til dem hver især. Og det har ikke kun været hensyn, der blev plads til at tage, men også konflikter. Både for mig og Elias og Johan og Sofus. Og det er ikke fordi vi ikke tager de store ting i hverdagen, men der sker noget når man er tunet helt ind på hinanden, hvor der bliver plads til at opdage andre sider, andre udfordringer og til at stille andre spørgsmål. Som når Elias spørger mig, hvilke tre ting, jeg bedst kan lide at lave i hele verden? Eller hvorfor jeg bliver sur (og det gør jeg) når han ikke kan finde ting? (noget man godt må lave om på…).

Det har været så stort at være væk sammen, og så stort at se Alfred og Elias sammen – så gode venner at der ingen mislyde er. Og det var fantastisk at komme hjem til en glad Sofus og se hvor fantastisk han har haft det alene med Johan.

4 Comments
Previous Post
Next Post