Om Pink Kvindecourage

IMG_5370

Vi er i Oktober, som traditionelt er den måned, hvor der gøres kraftigt opmærksom på brystkræft, forskning og hvad vi hver især kan gøre. Mange virksomheder kobler sig op på måneden med forskellige tiltag, som bakker op om indsamlingen af midler til at bekæmpe, og forske i, netop denne cancer-form.

Nogle mener at man bare kan give sine 150 kr direkte til kræftens Bekæmpelse og ikke behøver at gå omkring et lyserødt produkt, for at donere, men jeg mener ikke det ene udelukker det andet.

Kræft er ingen fest. Kræft er ikke pink. Eller lyserød. Eller for tøser eller tøsedrenge. Kræft kræver mandsmod og kvindecourage, og kræver at man står fast mod en drage, der ikke altid flytter sig selvom man vender ilden den anden vej. Bare ordet: “Cancer” kræver at man ser hinanden i øjnene uden at frygte hverken sygdommen eller livet med den. Eller døden.

Skønhedsindustrien var dem, der gjorde oktober pink, og det var skønhedsindustrien der indledningsvist tog denne kvindecancerform allermest seriøst. Det var den branche, der indledte et felttog, og det felttog har gjort en forskel for os alle sammen, og ikke bare her, men i hele den vestlige verden. At sætte brystcancer på landkortet gennem en lille lyserød sløjfe og en pink flaske med noget lækkert i, var en genistreg. Så derfor: Køb Essies neglelakskollektion til fordel for forskning i brystcancer. Eller doner pengene. Eller gør noget. Bare gør noget, og lad os gøre det sammen iført pink fra top til tå. Verden er hård nok uden neglelak, og bliver en smule sjovere med.

IMG_5369

IMG_5380

IMG_5372

8 kommentarer

 1. Min mormor døde i starten af sommeren. Jun var næsten 95 år gammel og havde brystkræft i sit ene bryst, det andet fik hun fjernet, før jeg blev født. Hun ville ikke have behandling. Hun var jo gammel. Og hun orkede ikke mere. Det satte sig vist lidt i hendes ellers friske hoved. Hun var ikke sig selv til sidst.
  Jeg har ingen penge til overs denne måned, alligevel vil jeg donere lidt. For jeg håber virkelig, at der ikke er nogen kvinder, som skal gennemgå, hvad min mormor gjorde.

 2. Tak for et fint lyserødt indslag. Jeg er selv i højrisiko-gruppen for at få brystcancer en dag, samt har en masse familie der har lidt under sygdommen. Så er taknemmelig for at der er sådan en fokus på det.
  Og lyserød… Ja det er jo en dejlig farve 😉

 3. Hvor er jeg glad for at du gør opmærksom på så vigtig en sag, Julia!
  Og ja; lyserød er en herlig, livgivende farve som vi alle har brug for – især nu hvor dagene bliver kortere og vinteren venter, dér har vi brug for noget der lyser op! Den neglelak skal jeg have købt!
  God dag til dig, Julia 😉

 4. Jeg tænker også at i forhold til cancer, så er det sgu lige meget, hvilke tricks der bruges til at samle penge ind til forskning. Bare det virker!

 5. Og man kan måske godt ind i mellem tænke, at der er nogle virksomheder, der bruger brystcancer måneden lige lovlig kommercielt, men det skaber jo altså stadig opmærksomhed omkring brystcancer – og hvis man i en travl hverdag ikke lige er personligt berørt, kan man godt komme til at glemme det lidt

 6. Kære Cecilie – nemlig; det er også det jeg mener. Og man behøver heller ikke altid lede efter lumske bevæggrunde bag alting, tænker jeg.

  Kære Rie – tusind tak og i den grad i lige måde!

  Kære Stine – det må medføre mange valg og overvejelser at vide det.

  Rigtig god weekend og tak for jer derude, KH J

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *