Om Pink Kvindecourage

IMG_5370

Vi er i Oktober, som traditionelt er den måned, hvor der gøres kraftigt opmærksom på brystkræft, forskning og hvad vi hver især kan gøre. Mange virksomheder kobler sig op på måneden med forskellige tiltag, som bakker op om indsamlingen af midler til at bekæmpe, og forske i, netop denne cancer-form.

Nogle mener at man bare kan give sine 150 kr direkte til kræftens Bekæmpelse og ikke behøver at gå omkring et lyserødt produkt, for at donere, men jeg mener ikke det ene udelukker det andet.

Kræft er ingen fest. Kræft er ikke pink. Eller lyserød. Eller for tøser eller tøsedrenge. Kræft kræver mandsmod og kvindecourage, og kræver at man står fast mod en drage, der ikke altid flytter sig selvom man vender ilden den anden vej. Bare ordet: “Cancer” kræver at man ser hinanden i øjnene uden at frygte hverken sygdommen eller livet med den. Eller døden.

Skønhedsindustrien var dem, der gjorde oktober pink, og det var skønhedsindustrien der indledningsvist tog denne kvindecancerform allermest seriøst. Det var den branche, der indledte et felttog, og det felttog har gjort en forskel for os alle sammen, og ikke bare her, men i hele den vestlige verden. At sætte brystcancer på landkortet gennem en lille lyserød sløjfe og en pink flaske med noget lækkert i, var en genistreg. Så derfor: Køb Essies neglelakskollektion til fordel for forskning i brystcancer. Eller doner pengene. Eller gør noget. Bare gør noget, og lad os gøre det sammen iført pink fra top til tå. Verden er hård nok uden neglelak, og bliver en smule sjovere med.

IMG_5369

IMG_5380

IMG_5372

8 Comments
Previous Post
Next Post