For Havenisser & Andre Der (Endnu Ikke) Taler Latin

 

IMG_5311

IMG_5303

Noget af det fineste ved kolonihaven, er at der åbner sig et helt nyt univers for mig. Jeg tror vi alle har brug for at lære nyt, for at opleve verden med andre briller på, og for at se det hele på en ny måde. Det er jeg ved at lære i kolonøjseren.

Latin for havefolk udkommer i overmorgen, den 25. september, og er en helt fantastisk smuk bog, som Lindhardt & Ringhof har prioriteret dette efterår.

Jeg ville aldrig have troet at jeg skulle melde mig under fanerne af “havefolk”, som jo lyder som en slags nisser fra en engelsk børnebog, men med kolonihaven, har jeg fået helt nye interesser.

Det store problem for mig ved at have have, er at jeg ikke fatter en daddel. Jeg ved intet. Jeg ved ikke hvad der spirer hvornår og hvad man planter, hvornår, så vinteren kommer for mig blandt meget andet til at handle om at læse op på det. Denne bog er ufattelig smuk – hver eneste side er rigt illustreret og trykt i farver, og fyldt med knaldgode fakta. Ikke bare hvad diverse planter hedder på latin, men også hvilke planter der har hvilke egenskaber, hvem de er i familie med, og hvor meget og hvor lidt sol de skal plantes i. Jeg har endnu ikke helt styr på hvilken side af haven, der vender mod nord og mod syd, men det må jeg finde ud af, (Mon ikke kompasset i iphonen kan løse det?) for det er åbenbart ret essentielt. Forfatterinden hedder Lorraine Harrison og sammen med denne bog, udgiver forlaget også en anden, nemlig om botanik, som jeg også skal have fordybet mig i.

IMG_5305

IMG_5313

4 kommentarer

 1. Sikke en smuk havebog. Jeg har på 6 år bevæget mig fra absolut intet at vide til at føle, at haven er noget jeg behersker. Jeg ved, hvad jeg laver og jeg er i stand til at fremelske noget smukt 🙂 Undervejs har jeg læst vildt mange havebøger.
  Som du skriver, er det meget tilfredsstillende at “indtage” noget nyt som før var helt ukendt for en. Jeg har stadig vildt megen glæde af min have, men misunder også lidt dig 🙂 For hold da op, hvor har jeg nydt rejsen!

 2. Sikke en fin bog. Selv har jeg virkelig nydt at dykke ned i havevidenskaben, ikke mindst via andres erfaringer. Kan klart anbefale FB-gruppen “Havebrug og selvforsyning”, udover selvfølgelig at tale med alle mulige havefolk face to face 😉 Jeg har masser af havebøger, elsker nemlig bøger, men der er noget tilfredsstillende ved også bare at prøve tingene irl og så se hvad der sker. Jeg er generelt ikke så god til at følge en opskrift helt, jeg laver hellere selv en ud fra hvad jeg ved fra alle mulige steder. Når det kommer til havearbejde elsker jeg learning by doing 😉 ….Det er blevet mit fristed, hvilket det bestemt ikke har været tidligere 😉

 3. Hi hi, du lyder præcist som mig:-)
  Jeg arbejder også iI haven efter nogle helt andre principper end hardcore ‘havefolket’, men vores have er egentligt rigtig fin alligevel;-)
  Tror dog at jeg vil indkøbe bogen, for i det mindste at kunne deltage i samtalerne, hvilke planter som bør stå hvor osv…..

 4. @Livsglimt – det kan være du er nødt til at beguynde forfra og bygge en ny slags have op? Spøg til side: TAK! Jeg er lykkelig for det. Glæder mig dog til overblikket…

  @Rikke! TAK! for tip om FBgruppe – og ja, den have er for mig et fristed, som jeg er meget spændt på at se udvikle sig.

  @Tina – mine principper er også mangelfulde. Hvis det lugter eller ser meget mærkeligt ud, ryger det op. Det holder vist ikke det, princip, så derfor må jeg seriøst få læst lidt op.
  KH
  J

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *