For Havenisser & Andre Der (Endnu Ikke) Taler Latin

 

IMG_5311

IMG_5303

Noget af det fineste ved kolonihaven, er at der åbner sig et helt nyt univers for mig. Jeg tror vi alle har brug for at lære nyt, for at opleve verden med andre briller på, og for at se det hele på en ny måde. Det er jeg ved at lære i kolonøjseren.

Latin for havefolk udkommer i overmorgen, den 25. september, og er en helt fantastisk smuk bog, som Lindhardt & Ringhof har prioriteret dette efterår.

Jeg ville aldrig have troet at jeg skulle melde mig under fanerne af “havefolk”, som jo lyder som en slags nisser fra en engelsk børnebog, men med kolonihaven, har jeg fået helt nye interesser.

Det store problem for mig ved at have have, er at jeg ikke fatter en daddel. Jeg ved intet. Jeg ved ikke hvad der spirer hvornår og hvad man planter, hvornår, så vinteren kommer for mig blandt meget andet til at handle om at læse op på det. Denne bog er ufattelig smuk – hver eneste side er rigt illustreret og trykt i farver, og fyldt med knaldgode fakta. Ikke bare hvad diverse planter hedder på latin, men også hvilke planter der har hvilke egenskaber, hvem de er i familie med, og hvor meget og hvor lidt sol de skal plantes i. Jeg har endnu ikke helt styr på hvilken side af haven, der vender mod nord og mod syd, men det må jeg finde ud af, (Mon ikke kompasset i iphonen kan løse det?) for det er åbenbart ret essentielt. Forfatterinden hedder Lorraine Harrison og sammen med denne bog, udgiver forlaget også en anden, nemlig om botanik, som jeg også skal have fordybet mig i.

IMG_5305

IMG_5313

4 Comments
Previous Post
Next Post