Om Kager, Slotte & Om Alligevel At Bruge Sin Uddannelse

IMG_3349

IMG_3344

IMG_3374

For at begynde ved begyndelsen, så er jeg uddannet etnolog. Jeg tog uddannelsen på Københavns Universitet og jeg tror faktisk at det i år er 19 år siden jeg begyndte (og her må man gerne falde lidt ned af stolen. Jeg gør i hvert fald). Jeg har i mange år tænkt og sagt at det ikke er SÅ meget, jeg har brugt min uddannelse – jeg mener: Kommunikation for fuld skrue i så mange år? Der er ikke meget etnologi over det. Men så alligevel, for metodikken, analysen og hele det teoretiske referenceapparat udgør min ballast. De senere par år, er Etnologien så flyttet længere ind i mit liv, og jeg kan bruge faget som udgangspunkt for trendforskning, analyser og alt muligt andet, der gør mit arbejdsliv sjovere. Hele Danmarks Dejligste Badehotels-muligheden kom også fordi jeg har det fag, jeg har, og ikke mindst, så havde jeg en vidunderlig oplevelse i går, hvor jeg for første gang i mange år, blev præsenteret som etnolog.

Jeg var nemlig dommer i en kagekonkurre på et vidunderligt lille barokslot på Sjælland, nemlig Selsø. Det er en kær veninde, der er museumsinspektør der, og jeg må med skam indrømme at det var første gang jeg var der. Det er fantastisk! Stueetagen er indrettet i barokstil, og første sal er den smukkeste empire – men gamle franske silketapeter og smukke møbler. Den væsentligste grund til at det hele står så smukt, er at stedet blev fraflyttet i 1830-erne. Louise, min veninde, har formået at gøre stedet levende igen. Der er omvisninger, koncerter, og man kan lave mad i slottets gamle køkken i kælderen. Og ja, så spøger der! (læs mere her)

I går var der en kagekonkurrence, som jeg sammen med en anden etnolog, nemlig Rikke, var inviteret til at være dommer i. En af kategorierne var historiske kager – et felt Rikke er specialist i. Hun er Museumsinspektør på NationalMuseet og virkeligt godt og sjovt selskab. Det var en fest.

Men faktum er, at jeg elsker den uddannelse jeg har taget – og det er så sjovt, som livet nogle gange snurrer en rundt et par gange, og rigtigt mange ting, så pludseligt alligevel giver total mening. Etnologi er det sjoveste fag på universitetet og jeg nød min uddannelse meget; og også alt det den iver mig mulighed for i dag.

IMG_3376

IMG_3394

IMG_3343

IMG_3330

Elias og hans Bedste Ven Alfred, som har en fest på slottet.

7 Comments
Previous Post
Next Post