Sofus Nye Liv

IMG_5744

Her løber Sofus. I badebukser, som han mener er shorts, med en tom taske og en sut i munden. På vej ud i livet, og i dén grad glad for at være begyndt i børnehave. Han stoppede i den dejlige vuggestue han har gået i, i mandags og tirsdag morgen begyndte han i børnehave, hvor han er så heldig at have juli måned sammen med Elias, inden Elias skolestart står for døren.

Med Elias var overgangen vanskelig (for nu at lade være med at udpensle skrigescenerne). For Sofus har den været frydefuld. Det eneste tidspunkt han græd var første dag, da vi blev sendt hjem kl 1045. Han ville IKKE hjem. Så Sofus fik lov til at blive en time, mens jeg gik. Det var stort. Han trives, nyder det og er allerede helt tryg og hjemme i det hele.

Det må være den virkelige forskel på at være nummer 1 og nummer 2. Storebror har sikret alle hjørner af, testet det hele, prøvekørt det – og det vil der sikkert en gang være ulemper ved – men lige nu betyder det at verden er stor, tryg og indbydende.

9 kommentarer

 1. Ja der var i den grad også forskel på mine unger, da de var små. Ja det er der selvfølgelig stadigvæk, selv om de nu er næsten voksne. Jeg oplevede også det der med at være ny i børnehaven, men med den store. Da min store datter begyndte i børnehave, var jeg så heldig at have barsel med den lille, og ville derfor hente den store hjem tideligt, så hun ikke skulle føle sig udenfor, svigtet, sendt væk og alle de andre ting min hønemor hjerne kunne forestille sig. Det ville hun bare heller ikke, det der børnehave noget, var bare så spændende, hun elskede det og skulle trækkes, lokkes hjem om eftermiddagen.

 2. Han ser vildt nuttet og vildt glad ud! Jeg hæfter mig dog desværre ved at det var svært med Elias.. Vi går i flyttetanker, hvilket betyder at vores søn på 2 (som ikke er blevet storebror endnu..) i så fald skal “plantes om” fra en flerbørnsdagpleje med 3 voksne og 8 børn (og masser af tryghed og overskud) til – formodentlig – en større integreret institution i provinsen… Synes virkelig det er svært at tage de valg, der kommer til at påvirke Arvingens liv i så høj grad – suk. På den anden side var han helt tosset med haven, som måske skal være vores.. Og hvor der er plads til høns. Og måske en kanin. Og ti fodbolde.

 3. Ja, det er nemmere med to-eren men mindstemanden var så meget ked af det i stedet for i starten, da storesøster stoppede og startede skole. Helt vild med Sofus og hans badebukser mode:) Han skal nok rock the børnehave;)

 4. Sikke en fan’tastisk! energi, der er i drengen på dét billede! Skøøøønt, når det lyser ud af dem – selv fra ryggen.

 5. Jamen badebukser er da det nye sort *hahaha* er vild med energien i det billede, det stråler bare ud af ham hvor glad han er 🙂

  Min den store er også langt mere forsigtig og reflekterende end nummer 2, der ofte bare tonser af sted med visheden om at storebror har klaret vejen 😉 hun er dog lidt usikker over det at storebror nu skal starte i skole efter sommerferien ligesom jeres Elias og hun derfor skal fortsætte alene i børnehaven, men da jeg ved hun elsker børnehaven så er jeg sikker på det nok skal gå når først hun finder ud af at alle veninderne er der endnu 🙂

 6. Kære Anne,
  Vi stod i samme situation med vores ældste datter dengang 1,5 fra lille dagpleje til intregreret institution pga flytning og hun elskede det, er vokset så meget af det og nød den ekstra plads at gemme sig og lave ballade på, så det behøver ikke gå skidt 🙂

 7. @Lisbeth; Godt at høre 🙂 i løbet af den sidste måned er han kun blevet mere krudtugle, så din pointe med mere plads – og måske nogle store børn at se op til – giver helt sikkert mening.

 8. Kære Anne – Jeg er ligesom Lisbeth helt sikker på at det nok skal gå. Synes også jeg hører fra forældre, som ønsker sig væk fra dagplejen efterhånden, fordi der er for få udfordringer (ikke at JEG har erfaringer med dagpleje, så jeg vil ikke gøre mig klog på noget).

  Kære Karina, Skriv endelig hvordan det går – det er altid så spændende at høre om andre erfaringer,

  Kære Mette .- haha, ja, det er et fashion statement fra 70-ernes fodboldbaner…

  Tusind tak for jeres kommentarer og glædelig fredag!
  KH
  J

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *