Om Andres Drømme

IMG_2557

Den kolonihave, vi har købt, har vi købt af en ældre herre, som har haft den i de 36 år kolonihaven har eksisteret. Den er tætbeplantet, efter et system, der ser ud til at have været på mode i 70-erne. Der gror noget overalt: Buske, træer, efeu, taks, siv plantet i en balje, og der er en lille bitte dam (som vi dækker til asap), som der engang har været fisk i. Der er meget af alt, og jeg er ved at gennemskue, hvor der er plantet noget med vilje, og hvad der har torne, hvad der har plantet sig selv, og i det hele taget er vi og jeg ved at få en fornemmelse. Det er noget underligt noget: At overtage en andens drøm om idyl. At købe ind på det meste, og at elske det for det, det er, men samtidig være nødt til at rydde ud i det, for selv at kunne være i det.

Og uden at bliver for højtravende her en solrig mandag morgen – så kan det lære én et og andet om livet: At vi ikke behøver flytte ind med al vores individuelle bagage i de rammer, der er stukket ud af andre, uden at rykke noget af det op med rode. Men det lærer mig også, at man ind i mellem skal vente med at fælde noget til man ser om det kan bære frugt.

Ja, ja – havefilosofien flyder over her, men der er noget både meget jordnært og meget højtflyvende over det lille Paradis vi har fået adgang til. Glædelig mandag derude.

11 Comments
Previous Post
Next Post