PåskeÆg Til Dig: Interview og Gratis Boguddrag: Hypokonderens Død

Skærmbillede 2014-04-15 kl. 12.23.59

Glædelig fridag derude.

Jeg har fået mulighed for at stille et par spørgsmål til Hans Davidsen-Nielsen, som har skrevet krimien Hypokonderens død. Jeg skal undlade at introducere den for dig – det gør Hans selv her nedenfor, men den er bragende god. Nederst i indlægget her finder du et link til at en læseprøve, som helt sikkert kommer til at suge dig ind i netop denne bog. God fridag og glædelig læselyst!
1. Hvad handler din bog om?

‘Hypokonderens død’ handler om en 47-årig historiker, Morten Richter, der lever et forholdsvist trist liv som alenefar. Han er træt af sit job på universitetet, men efter et overfald i metroen på vej hjem fra en bytur tager hans liv en uventet drejning. Han søger mest for sjov en stilling i spionvæsenet (i øvrigt en autentisk stillingsannonce) og slipper gennem nåleøjet på grund af sine gode sprogkundskaber.
Indtil da har hele hans tilværelse gået ud på at kontrollere, at intet går galt. Morten er udpræget hypokonder. Men pludselig befinder han sig i den mest angstprægede position, man kan forestille sig, hvilket på en måde ændrer hans liv til det bedre. Han slipper kontrollen.

2. Hvorfor har du skrevet den?
Jeg har i en lang årrække beskæftiget mig med efterretningsverdenen som journalist og skrevet to faglitterære bøger om emnet. Det var mens, jeg skrev min bog fra 2006 om PET, at jeg fik ideen til Hypokonderens Død. Det slog mig, hvordan vi siden 11. september har brugt uanede ressourcer på at sikre os mod en svært gennemskuelig trussel, der i virkeligheden er forholdsvis lille for den enkelte.
Samtidig er frygt blevet en forretning, som mange lever af – efterretningstjenester, forskere, journalister og flere. Tanken med ‘Hypokonderens død’ er at beskrive den lille og store trussel, der præger de flestes liv. Min påstand er, at ønsket om at kontrol har taget overhånd, så livet for nogen nærmest kommer til at handle om at komme så sikkert frem til døden som muligt.

3. Hvad er det, du finder spændende ved krimi og thrillergenren?
Jeg har i masser af år været fascineret af spiongenren; ikke mindst forfattere som Graham Greene og John le Carré. Actionthrillere med biljagter og endeløse skududvekslinger siger mig ikke så meget. Jeg er mere til de gådefulde bøger om skyggeverden, hvor plottet er kompliceret, og man undervejs ikke altid er helt sikker på, hvad det skal betyde.

HENT DIN GRATIS LÆSEPRØVE HER.

Læs mere om bogen her.

… og bare så du ikke behøver at sende mig en mail og spørge: Dette er IKKE et affiliatelink. Jeg får intet fra hverken forlag eller saxo. Jeg skriver altid om det jeg selv synes er topspændende, og det er krimien her. God fornøjelse.

3 kommentarer

  1. Den lyder spændende – dejligt at opdage en ny krimiforfatter – synes jeg har været igennem de fleste der er værd at læse.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *