Må Man Kalde Det En Slags Åbenbaring?: Fem Ting, Du Kan Bruge Kokosolie Til

35115_Kokosolie

Jeg har haft en tjaaa… åbenbaring af en art. For helt generelt elsker jeg når ting der ikke rigtigt koster noget, kan løse ens problemer, og ovenikøbet betyde at man ikke behøver forkøbe sig. Så derfor tillader jeg mig lige at dele dette med dig:

Den her bøtte kokosolie fra Urtekram bor hjemme i mit køkken. Den er økologisk, og vi bruger den til at stege i. Den dufter svagt af bountystrande, men giver ikke smag af hverken thaimad eller kokos til det vi steger i den. Den er særligt god til at stege ting ved høje temperature, hvor andre olier og smør måske ikke er helt så sunde. Men ud over at bruge denne haps i køkkenet, har jeg efterhånden lært at man kan bruge den til en del andre ting:

 1. En hårmaske. Hvis du har vintertrætte spidser kan du smøre dem ind i olien, og vikle et håndklæde om i en halv times tid. Når du skyller olien ud, og vasker efter med shampoo, er dine spidser lækre bløde og skinnende.
 2. Brug den som øjenmakeupfjerner – den tager det hele, også vandfast mascara. Bare dup lidt på en vatrondel.
 3. Som barbercreme – du undgår de små knopper på benene, hvis du smører lidt kokosolie ud på benene først. (Seriøst!)
 4. Som neglebåndsolie. Plain and simple.
 5. Som fugtighedscreme. Den er god, men ret fedtet. Jeg lærte det af en makeupartist, som viste mig hvor smukke blanke ben og arme bliver af den. Vær meget varsom med hvor meget du smører på, men huden suger det til sig.

26 kommentarer

 1. Det er fantastiske tips. Hvis bare jeg kunne holde ud at lugte af kokos 😉 men det er virkelig ikke for mig. Ligemeget hvor lidt der bruges, så kan jeg lugte Bounty hele dagen.

 2. Hvis du har fugtig hud, trænger olien meget lettere ind og det bliver ikke så fedtet 🙂

 3. Fantastiske tips – har netop et glas stående fordi jeg ville lave sundt slik. Purer tørret frugt og nødder og brug olien som klister…tror jeg konceptet er. Er ikke kommet i gang endnu..

 4. Jeg elsker også den kokosolie og bruger den mest til stegning og bagning. Hvordan bruger du den som creme til ben, hårspidser m.m.? Jeg spørger, fordi min olie er hård og ikke flydende – medmindre den kommer i mikroovn eller på pande. Jeg kunne godt tænke mig at prøve den som øjenmakeupfjerner, men gør du noget ved olien der, udover du dupper den?
  VH Ane

 5. Kære Birgitte – jamen så går det ikke! Med mindre du blander noget duftehalløj i… lavendelolie, måske?

  Kære Judith – tak for topfedt link!

  Kære Randi – will do – TAK!

  Kære Anette – også tak for dit tip!

  Kære Marie – jeg har lige spurgt hos Rebecca Persson, og håber hun lægger et svar her.

  KH
  J

 6. Kære Ane – Olien bliver flydende ved 25 grader, så jeg varmer den bare op i hånden.

  Kære Susanne – det lyder alt for lækkert – skriv gerne hvordan det går med det!
  KH
  J

 7. Kære Marie
  Du kan købe tvekulsurt natron i Matas (billigst) eller i små bøtter i velassorterede supermarkeder.

  – tak for at gøre opmærksom på tråden her, Julia 🙂

  Man kan i øvrigt piske kokosolien med håndmikseren, inden man bruger den som bodylotion, så er den mere “fluffy”.

  Cocosa har en let raffineret økologisk kokosolie, Cocosa Pure, som er relativt duft- og smagsneutral.
  Den er god, når man skal bruge kokosolie til hudpleje eller frikadellestegning og gerne vil undgå at bountyduften … Til alt andet bruger jeg jomfru uraffineret kokosolie som f.eks. den fra Urtekram.

  Kokosolie er antibakteriel, antiviral og svampedræbende, så den fungerer også fint på røde barnenumser, mod svamp/trøske m.m.

  Her er flere tips:
  https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=10152210022972704&id=192232760821348&stream_ref=10

  Nå ja, og så er den glimrende på stegepanden, da den tåler høje temperaturer.

  Kærligst
  Rebecca Persson

 8. Hej. Jeg anvender også denne kokosolie til rigtig mange ting også til at optimere ens mundhygiejne er den god. Jeg starter hver morgen med “oil pulling” i 20 min. hvor jeg bruger 1 tsk olie og kører-maser den rund i munden og suger igennem tandsprækker og spytter ud i skraldespanden bagefter og skyller mund med vand bagefter. Renser affaldsstoffer fra systemet og renser mund og tænder for bakterier og giver et hvidere smil :). Jeg smører også olien på smårifter, insektstik og på hududslæt og smører det på efter barbering. Og det er det bedste til at lave popcorn i!!

 9. Fedt fedt fedt! Jeg har indtil videre kun brugt kokosolie som hårmaske, og jeg har netop købt en nye bøtte fordi den anden var tom. Og så gik jeg ellers i gang med også at bruge den i køkkenet. Men jeg kan da godt se at der er mange andre måder at bruge det på også, så jeg må hellere i gang! Tak for tip 🙂

 10. jeg undre mig om kokosolie også kan bruges til små Børne fingre der revner meget ,når de færdes ud i børnehave og natur med våde kolde fingre til følge, jeg vil da prøve det, og så vender jeg tilbage.

 11. Vi har simpelthen et glas stående fast i køkkenet og et i badeværelset! Bruger den til både ansigt, krop, mund og den omtalte deo m natron som er SÅ god. Desuden får katten dagligt en lille klat – den elsker det og det er antibakterielt og virker mod parasiter osv. i maven. Har også fået det gode luse-råd at smøre hår og krop ind i kokosolie og være smurt ind i 15 min – det skulle tage dem – og om ikke andet er man lækker og blød bagefter som en bountybar!

 12. Sidsel – tillykke med fødselsdagen! Tak for de vildeste råd.

  Simone – ja sikkert – og måske også til babykinder når ungerne sover ude?

  Laura – ja, det er en dejlig fedtet tråd det her…

  Hella – tak for den vildeste viden!

  KH
  J

 13. jeg bruger kokosolie som ansigtscreme. Den gør totalt underværker til min udsatte, trætte hud 🙂 Og hvem vil ikke gerne dufte lidt bounty?

 14. Og jeg som ikke anede der var noget der hed kokosolie. Det lyder som et direkte vidundermiddel. Vil snarest anskaffe en bøtte. Tak for god inspiration

 15. Jeg har lige købt et glas kokosolie og vil gerne igang med at bruge det både til mit ansigt og mit hår. Men jeg er meget i tvivl om, hvordan jeg rent faktisk skal bruge det. Skal jeg bare skifte min almindelige ansigtscreme ud med olien og bruge den helt normalt, før jeg går i seng, eller hvordan? Hvis der er nogen, der kan hjælpe mig lidt på vej, vil jeg være meget taknemmelig :-).

 16. Jeg bruger den også til tandpasta. 3 – 4 spsk. Kokosolie med top, 1 tsk. natron (ikke bagepulver) 20 – 30 dråber æterisk pebermynteolie. Jeg tager en klat op med bagsiden af tandbørsten og børster som vanligt. Tandbørsten skal ikke dyppes i vand før brug. Når jeg er færdig, tager jeg lidt vand i munden og skvulper det rundt i nogle minutter, før jeg spytter ud. Det er en lidt underlig fornemmelse 1. gang men jeg stiller bøtten så den er tilpas lun, uden at olien smelter, så smeltes den lynhurtigt i munden. Allerede efter brug 1. gang kunne jeg se at tænderne blev hvidere og jeg drikker en del kaffe og te i løbet af en dag 🙂

 17. Hej! Hvad slags kokosolie bruger I til ansigtet? Jeg har hørt at den skal kun være raffineret, for uraffineret tilstopper porerne.

  Mvh. Ramona

 18. Tak for et fint indlæg. Jeg har hørt at kokosolie blandet med rosmarinolie og castorolie skulle være godt til huden men jeg har ikke selv erfaring med det. Castor olie skulle være godt mod uren hud og rosmarin med dens mange antioxidanter virke antiinflammatorisk. På denne side https://castorolie.dk/rosmarin/ har jeg læst om rosmarin og fundet nogle spændende studier, hvis andre skulle være interesseret 🙂

 19. Skøn artikel. Jeg har hørt at kokosolie blandet med rosmarinolie og castorolie skulle være godt til huden men jeg har ikke selv erfaring med det. Castor olie skulle være godt mod uren hud og rosmarin med dens mange antioxidanter virke antiinflammatorisk. På denne side https://castorolie.dk/rosmarin/ har jeg læst om rosmarin og fundet nogle spændende studier, hvis andre skulle være interesseret 🙂

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *