Gevir, Stedmoderblomster & Flotte Blomkål: Lørdagsmarked i Aarhus

IMG_0618IMG_0624

Først og fremmest: Tak for trøst og opmuntring. Ikke at jeg ønsker vores sygdomshistorie for nogen, men det at vi ikke er de eneste i verden det sker for gør at jeg ikke behøver at være bange for at jeg er ved at blive tosset.

Jeg har sagt det før – og jeg siger det gerne igen: Aarhus er sådan en fin by. Altså borset fra deres u-udtalelige slogan: Aarhus – Danish For Progress.

De få timer vi nåede at holde fri i byen sammen i går, var simpelthen så skønne. Altså… Når man lige trækker gråd og jamren og stædighed fra, forstås. Så ja, en hyldest med forbehold, men det skal ikke tage glæden fra ret meget – for Aarhus holder MAX, og jeg vil tilbage på weekend der. Også uden børn. Det er den venligste og mest imødekommende by, og slogannet Smilets By var virkeligt så passende.  Et eksempel på hvor dejlig Aarhus er: På Ingerslevs Boulevard afholdes der om lørdagen et marked (Klik Her og Læs Mere)- man kan købe lækre grøntsager, blomster, fisk, kød og alt i økovarianter, hvis man ønsker sig det. Vi gik tur der i morgenlys og blid vind, og det føltes som den koldeste forårsdag nogensinde, men det var alligevel en nydelse. Ingen brokker sig over at man kommer med klapvogne, og man må gerne smage både det ene og det andet, og der er en ro over hele affæren som varmer selv i den kolde vind.

IMG_0617

IMG_0615

IMG_0621

IMG_0623

 

IMG_0620

IMG_0625

7 kommentarer

 1. Som bosiddende i Aarhus, så kan jeg kun give dig ret, at byen stadig have sloganet “smilets by”.

  Det er hyggeligt at læse om, hvordan du opfatter Aarhus 🙂

  Håber I alle har det godt nu, når I er kommet hjem i vante rammer.

  /Dianna

 2. Århus-politikerne glemte helt at spørge sine borgere, da de fik deres modernitetsflip. Hvis du spørger århusianerne, så stave Århus stadig med Å og er Smilets By! Verdens bedste, dejligste og hyggeligste by! Min by!
  De mærkelige bogstaver er en del af vores, den danske charme. Jeg ved ikke hvor mange gange, jeg har fået netop det at vide af udenlandske venner. Så jeg forstår ikke, hvorfor vi er så bange for at være for danske. For hvad skal ellers være,

 3. Så enig med Dianna og Baysen! Bolle-Å og Smilets By, ja tak. Jeg bliver ude-af-proportioner rasende, når jeg ser det tåbelige og uforståelige Danish for Progress – og det er vist ikke det, der er meningen med det. Dejligt I fik en god tur ud af det, Julia, trods ørepine og trang plads på værelset! Man bliver nemlig skør af at have syge børn, fordi man nogle gange er nødt til at trække på nogle ressourcer man rent faktisk ikke har. Og det er da særligt hårdt, når man oven i købet er ude. Håber alle er ovenpå igen!

 4. Er fuldstændig enig med jer andre; giv os smilets by tilbage og lov til at stave Aarhus (!) med Å igen.
  Dejligt at du kunne lide markedet på Ingerslevs Boulavard, Julia, jeg kommer der selv jævnligt og vil da lige tilføje at der også er marked om onsdagen – så ved du det 😉
  Hvis du engang skal afsted med Johan alene er der et super hyggeligt, lille hotel næsten lige ved siden af Banegården, min far og hans kone overnatter der når de er herovre (jeg bor ret småt), og de har altid været super godt tilfreds. Hvis du ovenikøbnet abonnerer på Politiken får du rabat så vidt jeg husker. Tjek det evt selv ud her: http://www.hoteloasia.dk God uge til dig og god bedring med børnene 😉

 5. @Dianna Stadig sygdom her – men ja, du har ret – vante rammer hjælper. Især for de små.

  @Baysen – jeg er så enig. Jeg synes simpelthen også at det er noget pjat – for at lyde meget gammel. Anders Lund Madsen undersøgte sagen på DR1 for et års tid siden. Det viste sig at Aarhus havde betalt et engelsk brandingbureau honorarer i millionklassen for det.

  @Pernille – AMEN! Man bliver tosset. Slet og ret.

  @Rie – jeg plejer også at bo netop der. De er så flinke på det hotel, og værelserne er så fine og reelle.

  Tak for jer, og tak for jeres kommentarer!
  KH
  J

 6. Åh ja. Det er sådan et dejligt marked boede på Harald Jensens Plads før jeg flyttede. Har gået tur der virkelig mange gange. Med lettere tømmermænd og svingtur omkring 7/11 efter Ben og Jerry’s

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *