Om Taknemmelighed, Ærlighed & Om At Dele Sine Holdninger

IMG_2470

Der er sket titusind gode ting siden denne bog udkom. Det er faktisk snart fem år siden, og i lørdags fik jeg et brev fra forlaget om at den er blevet genoptrykt igen. Jeg er simpelthen så stolt. Nu findes den næsten kun i paperback, men den har haft et fint liv, og den har givet mig muligheder for at skrive, for at tale, for at dele stort og meget småt. Jeg har lært meget af den bog, for eksempel at det betaler sig at gøre sig umage. At det på kort sigt aldrig betaler sig at sige præcis hvad man mener, men at det gør det i virkeligheden på lang sigt, når stormen har lagt sig. Jeg har også lært at ærlighed seriøst varer længst, og jeg har lært at møde verden med åben pande. Og så har jeg lært, at jeg ikke er alene. Jeg er SÅ taknemmelig for alle jer, der har lært mig netop det. Tak for det, og for at I stadig læser med, også herude.

19 kommentarer

 1. Den er også GULD værd. Den burde ligge i de gratis-kasser som de gravide får 🙂 Det er en fantastisk bog – ærlig, ubesværet og spot-on. Ikke noget af al dette her øko-vanvid, som INGEN ærlig gravid alligevel har tid til.

 2. Din bog pryder også min reol og endda i hardback-udgaven og jeg knus-elsker den. Den har fået mig til at ånde lettet op og turde stå ved, at jeg altså bare ikke er perfekt og ikke mindst givet mig mod til at tage bladet fra munden overfor de andre mødre, som har prøvet at få mig til at få dårlig samvittighed fordi jeg ikke har opgivet at være mig selv til fordel for kun at være mor… Det er jo ikke meningen at vi mødre skal bekrige hinanden, men støtte op om alle de forskellige måder der er, at være mor på! Så tusind tak Julia – du SKAL være stolt, for du har gjort så meget godt med dette værk, som du slet ikke aner <3

 3. Har netop sendt den som barselsgave – sammen med et sæt uldne ammeindlæg – til en veninde i New Haven, som sidder i ammebesvær til over begge ører. Og hun har allerede skrevet at første kapitel var slugt 🙂 Og jeg nåede at læse den to gange da jeg selv var på barsel ;D TAK Julia! 🙂

 4. Jeg er helt enig med Katrine ovenfor! “Hvor lagde jeg babyen?” burde uddeles af sundhedsplejerskerne sammen med “Børn og søvn” og “Mad til småbørn”. Den fik mig til at grine i en hård barlselstid, og den fik mig ikke mindst til at føle mig normal i en periode, hvor alt var nyt og “unormalt”. Tak for den, Julia, og for ærligheden og for at vise, at man rent faktisk ikke behøver miste sin humoristiske sans, bare fordi man bliver mor!

 5. Sidder netop og ammer søn nr to med rander om øjnene der er så store at jeg tror mine kinder er forsvundet. Men så tænker tilbage på sidste barsel hvor din bog gav mig et fantastisk lyspunkt med masser af grin. Det er en fatastisk bog og alle nybagte mødre burde læse den.

 6. Jeg er så heldig, at hard-back udgaven står hjemme i min reol. Der har den stået siden første udgivelse 😉 den har været læst, lånt ud 2 gange (med delte meninger om den) og selv om jeg ikke længere har små børn, så har jeg overvejet at læse den igen, blot pga. ærligheden i den.

 7. Det er simpelthen så god en bog. Har læst den tre gange. Den står på mit natbord, og en gang i mellem taget jeg den frem og læser et par kapitler.

  Det er den perfekte barselsgave. Min søde svigerinde venter sit største barn, og hun skal helt sikket have den i julegave elle noget.

 8. Den er så fin den bog. Den pryder og min bogreol i hard back udgaven og købte for noget tid siden en paperback udgave, som jeg tænker at give som barselsgave

 9. Bogen jeg ikke vidste, at jeg manglede ved nr. 1 – men som hjalp så gevaldigt ved nr. 2 (men det ved du godt). Den er så fin, og jeg har læst den flere gange.
  kh

  ps. Jeg kan ikke dufte til en kanelsnegl uden at tænke på bogen og dig……….:-)

 10. Tak!
  Tak fordi du skrev den bog der fik skuldrene ned og mundvigene op dengang jeg fik min førstefødte i 2011.
  Nu læser jeg den igen, på barsel med nr 2 barn. Denne gang som underholdning.
  Første gang reddede du mig 🙂

 11. Uden den bog var jeg helt sikkert endt med efterfødselsreaktion, så tak for det. Den er blevet anbefalet til alle gravide jeg kender.

  Har iøvrigt læst alle dine bøger, er lige nu i gang med Blogbogen.

 12. Den hjalp mig, da det var svært at finde sammenhæng mellem hoved og hjerte under min barsel.

 13. Jeg får helt tårer i øjnene. Den bog minder mig om en tid, der var sprød og ny og fin og poetisk – men også grusomt bekymrende, voldsomt øjenåbnende og helt igennem livs omkalfatrende.

  Jeg speed-læste din bog efter min Mødregruppe havde lovprist den og dig. Jeg følte mig forstået, set og accepteret. Når du kunne lægge din oplevelse så ærligt frem, kunne vi andre også. Du har givet os mødre en velfortjent anerkendelse midt i al deres usikkerhed. Tak for det!

 14. Fantastisk bog! Højdepunktet var at jeg fik mulighed for at takke dig for bogen ved et af dine foredrag! I min optik er du en af de ærlige kvinder som er så vigtig for mig!

 15. Jeg elsker den bog!
  Tusind tak, fordi du deler! Jeg er meget inspireret af det!
  🙂
  Tillykke med genoptrykkelsen (eller hvad det nu hedder) 🙂

 16. Også jeg grinte og græd da jeg læste din bog under barslen – to gange. Udover alt det skønne og åndsvagt ved at få barn var det en særlig oplevelse for mig at føle mig genkendt i sorgen over at opleve alt dette uden at have mine forældre længere. Din bog forløste

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *