Opskrift – al den vanilje

Måske kan du huske, at jeg pralede af mit vaniljeindkøb for nylig. Ellers klik her.  Som del af kostomlægning (og NEIIIIIIII jeg er ikke blevet speltificeret) er jeg begyndt at gå en kende mere i køkkenet. For eksempel er morgenmaden ikke mere hvidt brød med tandsmør (åh suk), men en virkelig god müsli på skyr. Müslien er inspireret af en opskrift fra Sif, men kun med nødder og kerner. Og en hulens masse vanilje.

Fem store håndfulde hakkede nødder (mandler, hasselnødder, paranødder, valnødder – you get the point). Det er ligemeget hvilke, men de skal hakkes groft

Lige så mange kerner (solsikkekerner, græskarkerner, sesamfrø…)

Du lægger det hele i en bradepande, og så laver du marinaden:

1 dl honning (Jeg æææælsker Urtekrams Vildblomsthonning).

0,5 dl god olie (fx hørfrø)

2 spsk vand

3-5 vaniljestænger, som du flækker og smider kornene ned i marinaden. Hak stængerne, og læg dem ned til nødde-kerne-blandingen i bradepanden.

Kog marinaden op, og tage den af blusset så snart den bobler. Hæld den ud over nøddeblandingen og vend det hele godt. I ovnen med den på 200 grader i ca 20 minutter. Men du skal holde øje og vende det hele løbende.

Og Voila – så ser det sådan her ud!

8 Comments
Previous Post
Next Post