Shopping & etiske dilemmaer

Klokken er kvart i endnu en omgang kaffe og jeg er TRÆT.

Sofus var vågen mellem halv tolv og tre i nat, og han var ikke vågen, han var vågen og sur. Og snottet og stakkels. Men det er nu slet ikke det jeg i virkeligheden vil dele med dig der bag skærmen. For i morges stod jeg på vej til arbejde og samlede mig sammen mens P1 kørte i baggrunden. Her sagde en mand, at vi som forbrugere HAR et ansvar. Det kan godt være at vi ikke vil have det, men gang vi køber en banan der er fremstillet på klimaskadelige præmisser, har vi taget en beslutning om IKKE at støtte klimaet og de mennesker der arbejder med at fremstille de bananer.

Og sagen er, at jeg synes han har ret. Men sagen er også at jeg synes det er totalt umuligt at leve op til. Hele tiden i hvert fald. I rigtigt mange køb jeg foretager ved jeg jo reelt ikke hvor tingen kommer fra – jeg ved ikke ret meget om den. For det meste håber jeg på den kommer fra en nogenlunde ordentlig produktion, men jeg ved reelt set ikke ret meget. For nogen tid siden mødte jeg en webshop,  RIVER & RAVEN, som i sin om-tekst havde skrevet, as sustainable as possible. Det kan jeg godt lide. Det handler om at vi foretager nogle valg, og i hvert fald gør os umage.

0 Comments
Previous Post
Next Post